Den 15. maj dannede Business Fredericia og Fredericia Kommune rammen om den årlige uddeling af CSR-prisen i Fredericia, hvor lokale virksomheder blev anerkendt for deres ekstraordinære sociale ansvar. Arrangementet fandt sted i ADP Lounge, Fredericia Idrætscenter, og bød på inspirerende taler og networking.

Sanne Kjær fra Business Fredericia bød velkommen til de godt 80 fremmødte, og de seks nominerede virksomheder blev præsenteret: SuperBrugsen Nymarksvej, 365 Discount, Randal Beton, CJ a/s, Wiggers & Klement og P. Fournaise. Henriette Gravesen fra Fredericia Kommune og Randi Mørk Lildballe leverede derefter oplæg om henholdsvis kommunens indsats og ‘Megatrends & Diversitet’.

Daniel Diness Andersen fra Temashop, sidste års vinder af CSR-prisen, delte sine erfaringer og understregede vigtigheden af CSR-ansvar:

– Det er vigtigt at tage et CSR-ansvar. Vi leverer til en række virksomheder, der alle også stiller krav til vores CSR. Vi har været i gang i over et årti, og vi fortsætter. Det er den eneste vej i dag. Vi var stolte over prisen, der gav et maleri, massevis af omtale, og da jeg skulle på messe i år, var der mange af vores udenlandske leverandører, der havde lagt mærke til, at vi havde fået prisen og omtalen. De sagde: Det er fedt, hvad I gør, det begynder vi også på. Det er altså gået ud over Danmarks grænser. Dansk Erhverv skrev også en artikel om det med at indbyde til at ansætte borgere med særlige behov. Vi har gjort, hvad vi kunne for både at se på, hvad vi kan samfundsmæssigt, men også ved at tage steppet videre ved at vise andre, hvad man kan gøre. Den første er måske den sværeste, men lykkes det, så bliver det nemmere i step to, tre og fire, sagde Daniel Diness Andersen.

På grund af borgmester Christian Bros afbud, blev erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer ansvarlig for den endelige prisuddeling sammen med Temashops Daniel Diness Andersen. Kristian Bendix Drejer fremhævede vinderen, inden han sagde navnet:

– Gennem årene har virksomheden taget flere borgere i praktik. Flere er blevet ansat eller sendt videre til andre virksomheder. Virksomhedens ledelse deltager i CSR-området i Fredericia. Virksomheden har en politik om at være tydelige på CSR-prisen, og har også tidligere været nomineret, sagde direktøren.

Wiggers & Klement blev årets vinder af CSR-prisen, og det var med stolthed i stemmen, at Lennert Klement takkede for prisen.

– Det var et stærkt felt, vi stod i, og at gå hele vejen er stort. Det giver glæde hos de ansatte, at man giver dem chancer, vores virksomhed prioriterer det her. Der skal være plads til unge og ældre, dem med udfordringer. Vi engagerer os i debatten. Det er på sin plads, at alle folk får en chance. Det er inspirerende og lærerigt at være med i, særligt når vi ser de her mennesker lykkes. Vi uddanner nye smede, vi har fleksjobbere, vi har pensionister, og de er alle en del af vores virksomhed. Vi føler, vi er meget inkluderende over for dem. Tusinde tak for prisen.

Lennerts tale blev mødt med klapsalver, inden arrangementet blev afsluttet med networking. Læs mere om Wiggers & Klement her: