Det gør indtryk på Venstres Kenny Bruun Olsen med de forhold, der er blevet påtalt af tidligere medarbejdere i Gothersgade 20b i Fredericia.

Arbejdsforholdene er beskrevet som forkastelige på matriklen, våde håndklæder lå på gulvet, når det regnede, imens spande med vand blev fyldt med regn. Det beskrives af tidligere medarbejdere på adressen, der også har fået stød og åndedrætsbesvær som følge af arbejdspladsen.

– Vi har arbejdet under forkastelige fysiske rammer! Det er ikke korrekt, at der er to vinduer på hvert kontor. Der er kun ét, og i flere tilfælde kunne de i bedste fald ikke åbnes. På flere kontorer regnede det så voldsomt ind, at vi bogstaveligt talt havde spande under vindueskarmen og håndklæder på gulvene. Det samme i vores kantine. Der faldt loftplader ned, hvor det var rent held, at de ikke ramte en medarbejder!, fortæller en tidligere medarbejder til AVISEN.

Tidligere medarbejdere fra Gothersgade 20b beskriver deres tidligere arbejdsplads som et sted, hvor sikkerhed og trivsel ofte blev overset. De ønsker, at deres erfaringer vil føre til forbedringer og bidrage til at undgå lignende situationer i fremtiden.

Det forholder Venstres Kenny Bruun Olsen sig til. Olsen har selv et indegående kendskab til sagen qua hans virke i Teknisk Udvalg, der tidligere har behandlet sager om Gothersgade 20b, som er sat til salg igen, efter at den tidligere handel med bygningen gik tilbage.

– Det er rigtig skidt, det der er kommet frem. Det er svært at kommentere meget på det, da det er henvendelser til jer som medie kun, men det er bestemt ikke gode forhold, som de beskriver, siger Kenny Bruun Olsen.

Kenny Bruun Olsen slår atter fast, at det er en skidt sag, hvad man eventuelt kan gøre nu, når det er hændelser for år tilbage, er han i tvivl om.

– Jeg ved ikke, hvad proceduren er, da det er sket for år tilbage. Men det skal selvfølgelig påtales, da det er noget, man skal reagere på. Politisk sidder jeg ikke med det personalemæssige ansvar, og det er derfor ikke op til mig at vurdere, hvad der eventuelt kan ske, siger Kenny Bruun Olsen.

Forholdene, der beskrives, synes Kenny Bruun Olsen ikke er i orden. Han mener, at eksempelvis episoden, som tidligere er beskrevet med en medarbejder, der fik stød, er tale om en prioritering fra Fredericia Kommunes side, hvis det ikke er rettet op.

– Er der eksempelvis en trappe, der er faldet sammen, er det noget, man skal reagere på prompte. Der er det en hasteopgave, men det er selvfølgelig ikke gode forhold, som beskrives. Det kan der ikke være to meninger om. Jeg vil dog tro, at det handler om prioritering i forhold til at renovere de forskellige ting så det bliver rettet op, siger Kenny Bruun Olsen.

Kenny Bruun Olsens mening er klar, hvis sådan noget forekommer igen.

– Så vil jeg råde de ansatte til at tage det op, hvis det sker, slutter han.