Vejle Boldklubs hovedaktionærer i form af Andrew Zolotko og Klaus Eskildsen har i eftermiddag annulleret handlen med Çağdaş Şenyürek.

Vejle Boldklub bliver dermed ikke solgt efter et mildest talt uskønt forløb.

På vegne af Vejle Boldklubs ledelse udtaler Henrik Tønder, administrerende direktør, i den forbindelse:

– Vi har haft at gøre med en person, der i forløbet viste sig utroværdig, og som ikke har holdt sig til sandheden. Det har ledelsen i Vejle Boldklub konstateret undervejs i forløbet. De udtalelser, der er kommet fra personen, har fra starten af været både selviscenesættende, usande, udokumenterede og senest injurierende. Det står helt klart, at den afdækning, som både danske medier og Vejle Boldklubs ledelse har gjort, hverken har affødt dokumentation eller er blevet gendrevet. Personen har på intet tidspunkt dokumenteret sine påstande eller sit CV. Det giver indtrykket af en person, der ikke kan stoppe med at lyve. Alle udtalelser, der er kommet fra personen, har både været usande og må stå for personens egen regning.

– Jeg er som administrerende direktør i Vejle Boldklub oprigtigt ked af det på fansenes, sponsorernes, vores frivilliges og medarbejderes vegne over dette uskønne forløb. Men jeg må også understrege, at jeg er også både glad for og stolt over den opbakning, Vejle Boldklub er blevet vist af omgivelserne.

– I den første del af denne fase har Vejle Boldklub som den klub, der skulle handles, ikke haft mulighed for offentligt at kommentere på det påståede salg. Det, jeg nu kan sige, det er, at ledelsen i Vejle Boldklub fra starten af denne sag har arbejdet utrætteligt og grundigt for både klubbens interesser, men også for at afdække en potentiel kommende ejer. Det arbejde, det er både klubbens partnere og medierne bekendte med.

– Det er klart, at de sidste ugers omtale af Vejle Boldklub efterlader en del af Vejle Boldklub i et mindre godt lys. Men opgaven for klubben er den samme, som da efterårssæsonen sluttede, nemlig at sikre Vejle Boldklub overlevelse i 3F Superligaen, og at alle med et VB-hjerte fortsat rykker tættere sammen, samt at spillertruppen får den opbakning og støtte, der skal medvirke til overlevelse. 

– Der er rigtig mange gode mennesker i og omkring Vejle Boldklub. Det har dette forløb med al tydelighed understreget. Det er selve den kerne, vi bygger videre på, og det er den kerne, der har medvirket til, at vi sammen skal kigge fremad, fortæller Henrik Tønder.