Når H.K.H. Kronprins Frederik bliver udråbt som konge på balkonen på Christiansborg Slot søndag den 14. januar, kan man følge med på livetransmission på Koldinghus. Kongernes Samling og Kolding Kommune inviterer i fællesskab til gratis adgang til museet hele dagen, bobler og masser af aktiviteter for museets gæster.

Den historiske begivenhed 14. januar streames live på storskærme på Koldings over 750 år gamle vartegn. Slottet vil være særligt pyntet i dagens anledning med en stor krone i springvandet Fortuna i slotsgården, og museets mange frivillige vil være klædt ud i renæssancedragter. Udstillingerne ”Kongeskibet Dannebrog” og ”Flora Danica – Verdens Vildeste Stel” vil være bemandet med guider, der vil være åbne workshops for familier og mulighed for at tage et familiefoto i Det Kongelige Udklædningsværksted.
Og der serveres bobler til museets gæster under tronskiftet fra 13.00 – 16.00.

– På Kongernes Samling er vi utrolig glade for sammen med Kolding Kommune at kunne invitere alle gratis ind på Koldinghus på denne historiske og skelsættende dag, søndag den 14. januar. Det er en dag, som vil gå over i historien og som mange vil kunne huske. Vi vil gerne give byens borgere og turister mulighed for at opleve denne dag sammen med andre i de helt rigtige historiske omgivelser, siger museumsdirektør Thomas C. Thulstrup

Koldings borgmester Knud Erik Langhoff glæder sig over, at kommunens borgere og gæster får mulighed for at fejre den historiske dag på byens kongeslot. ”Koldinghus er byens stolthed og historiske samlingssted, og det er det helt rigtige sted at markere tronskiftet, hvis man både vil følge med i begivenheden, besøge slottets udstillinger om livet i kongehuset og deltage i dagens aktiviteter.”