Fredericias Håndboldklubs Jonas Kruse er blomstret op. Det startede i pokalkvartfinalen før jul, men i de to første ligakampe efter jul er det fortsat. Selv mener den unge playmaker, at tålmodighed har belønnet sig. Lørdag løber Kruse på banen mod GOG på det, som kometen kalder Danmarks bedste hjemmebane.

21-årig Jonas Kruse har i flere sæsoner været med som bobler omkring FHK’s ligahold. Sidste sæson blev spoleret af skader, og det lå derfor ikke lige til højrearmen, at gennembruddet skulle komme nu, men hård træning har belønnet sig, og da der opstod skader, blev der kigget unge Kruses vej. Chancen greb han, og resten er historie.

Jonas Kruse startede på banen både mod SønderjyskE og TMS Ringsted, og det ligger i kortene, at han også kommer til at få sin andel af spilleminutterne i lørdagens kamp mod GOG. Kampene falder som perler på en snor, da GOG-kampen er den tredje på under en uge.

– Det er fedt, selvom der er run på. Det, jeg laver lige nu, er virkelig fedt at få lov til, da jeg har været meget tålmodig længe, siger Kruse.

Playmakeren brændte banen af mod Skanderborg AGF i pokalkvartfinalen. Seks mål endte han med at brage i kassen, da han kom på banen, da Kristian Stoklund blev skadet. Siden har han vist sit værd i først testkampene, og siden mod SønderjyskE og TMS Ringsted.

– Det er fedt, at det bliver ved, og at det ikke bare er en engangsting. Jeg har fået tillid af trænerne, og det har været virkelig fedt, siger Jonas Kruse og kommer ind på, om noget har ændret sig for ham:

– Min selvtillid er steget, men det er klart, at når jeg får spilletid på dette niveau, så kommer selvtilliden også med. Det påvirker også måden, jeg spiller på, og hvordan jeg går ind i forskellige aktioner.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Mod SønderjyskE trak Jonas Kruse et stort læs angrebsmæssigt. Han spillede hovedparten af minutterne som playmaker og blev kun afløst i få angreb. Anderledes blev det mod TMS Ringsted, hvor han spillede hele første halvleg i angrebet, mens han så til fra bænken i anden halvleg efter to assists og to mål i første halvleg. Mod TMS blev der særligt gået hårdt til ham.

– De andre hold kigger mere på mig nu, og har måske også forberedt sig på mig. Målmændene kan også begynde at kigge på, hvordan jeg skyder, men så må jeg bare klø endnu mere på, siger Jonas Kruse.

Lørdag venter en ny opgave for Kruse og FHK. De forsvarende mestre fra GOG venter i thansen Arena.

– Det er det, man drømmer om, og det, jeg har trænet for, så jeg er bare glad for at spille lige nu. Jeg glæder mig virkelig meget og vil bare ind og give den maks gas, fortæller Jonas Kruse.

De røde lamper er tæt på at blive tændt til braget lørdag eftermiddag. Det er noget, som Kruse ser frem til.

– Det er jeg glad for at høre, men det kommer heller ikke bag på mig i denne by. Jeg tror aldrig, man vænner sig til at spille her. Det er ekstremt fedt at spille her, og det er klart Danmarks bedste hjemmebane, siger Jonas Kruse.

Hvor længe kan det blive ved?

Det Jonas Kruse udlever lige nu er drømmen for enhver ung håndboldspiller. Han rider på en bølge, og efter et tilløb, har hans udvikling taget fart. Meldingen fra FHK-lejren går på, at de kunne se tegningen til, at Kruse rykkede sig i den rigtige retning i efteråret bedømt ud fra hans træningsindsats. Nu har det udmøntet sig i flotte præstationer på banen.

– Om det er et gennembrud ved jeg ikke, da det kommer an på, hvor lang tid jeg kan holde den kørende, men lige nu går det i hvert fald godt, konstaterer Jonas Kruse.

adp-as.dk

Hvor længe der bliver ved med at blive kigget hans vej, ved han ikke.

– Da jeg før sæsonen talte med Guðmundur, om jeg skulle forlænge eller ej, sagde han, at de bedste spiller, og sådan er det. Det har han holdt fast i, så jeg skal bare fortsætte med at gøre det så godt som muligt, siger Jonas Kruse.

I januar var FHK hårdt ramt af skader i bagkæden. Det betød, at Jonas Kruse i de tre træningskampe, der blev spillet, var den foretrukne playmaker. Det kommer ham til gavn nu.

– Januar har været god for mig, og jeg er kommet mere ind i det. Jeg havde problemer med at kunne systemerne i hovedet, da jeg ikke havde spillet så meget, så det hjalp på det, at jeg kunne komme bedre ind i det der, slutter Jonas Kruse.

FHK og GOG tørner sammen lørdag klokken 16:00 i thansen Arena. Om det bliver med Jonas Kruse i endnu en hovedrolle, må tiden vise. Forud for opgøret indtager FHK andenpladsen i tabellen, mens GOG efter en skuffende sæsonstart er at finde på fjerdepladsen ni point efter FHK.