Stephanie Lose, som for nylig blev udnævnt til økonomiminister, har nu også sat sine sigter på Folketinget. I et interview med DR, har hun offentliggjort sine intentioner om at blive folketingskandidat.

Lose, der repræsenterer Venstre, har udtrykt et ønske om at stille op i Esbjerg Bykredsen, og det er et valg hun beskriver som både naturligt og betydningsfuldt, idet det er her, hun bor og lever sit daglige liv sammen med sin familie.

– Jeg synes, det er naturligt, at jeg opstiller her, hvor jeg bor og har en dagligdag med min familie. Og heldigvis ville de gerne have mig her, siger Lose.

Til trods for hendes nuværende position som økonomiminister, er Lose endnu ikke medlem af Folketinget. Dette unikke forhold mellem ministerpost og manglende folketingsmedlemskab er ikke ualmindeligt i dansk politik, men det understreger den nuværende dynamik i regeringen.

Loses kandidatur for Venstre i Esbjerg Bykredsen er ikke en sikker sejr endnu. Den endelige afgørelse vil blive truffet den 21. februar, hvor medlemmer af Venstre i Esbjerg og på Fanø får muligheden for at stemme hendes kandidatur igennem. Dette øjeblik vil være afgørende for Lose, da det vil bestemme, om hun får muligheden for at repræsentere sit parti og sin region i Folketinget.