Spanien var EM-finalens bedste hold, men det holdt hårdt mod England. Det lykkedes dog spanierne at vinde finalen 2-1.

“It’s coming home” ynder de engelske fans at synge, men hjem kom det ikke.

Det er et faktum efter dette års EM-finale, og dermed skal vi stadig tilbage til 1966 for at finde den seneste gang, hvor det engelske fodboldlandshold triumferede, og det var til VM på hjemmebane.

Ikke meget tydede på, at guldet ville komme hjem til England. På det olympiske stadion i Berlin ville englænderne ikke det store i første halvleg. Omvendt spillede spanierne med håndbremsen en smule trukket, og manglede det sidste i afgørende situationer.

I anden halvleg ændrede det sig. Vidunderet Lamine Yamal fandt Nico Williams helt fri to minutter inde i anden halvleg, og med et kraftfuldt venstrebensspark sendte Williams Spanien i front.

Efterfølgende havde Spanien flere muligheder for at fordoble føringen, men det skete ikke, og som så ofte set før, skal man huske at lukke kampen, når chancen byder sig. I stedet fik England udlignet på et præcist spark fra indskiftede Cole Palmer med 17 minutter tilbage af opgøret.

Spanien fortsatte dog med at sprudle, og det gav pote med fire minutter tilbage. Indskiftede Mikel Oyarzabal slog til efter et indlæg fra Marc Cucurella, og det lignede, at indskifteren ville blive den store helt.

Det holdt dog hårdt. Dani Olmo reddede et engelsk forsøg på stregen og blev tiljublet, som om han havde scoret. Tættere på kom England ikke, og guldet kom derfor ikke “hjem” til England i denne omgang.