Gruppeformand for Socialdemokratiet, Søren Larsen, lagde ikke skjul på at der var store følelser på spil, da byrådsgruppen blev orienteret af Steen Wrists beslutning om ikke at genopstille som borgmesterkandidat. Dermed skal partiet til at finde en ny frontfigur.

Efter en periode med store udfordringer for Socialdemokratiet i Fredericia har holdånden været styrket internt i partiet. Der har været stor respekt om Steen Wrists håndtering af krisen i 2020-2021, hvor partiet med nød og næppe overlevede et byrådsvalg efter dårlige overskrifter i et helt års tid.

– Vi sad med en klump i halsen, da Steen meddelte os hans beslutning. Jeg har arbejdet tæt sammen med Steen, så det påvirker mig selvfølgelig rigtig meget. Det har været et svært forløb. Men jeg har stor forståelse for hans beslutning, fortæller Søren Larsen.

Arbejdet som borgmester er meget tidskrævende, men det ligger også en stor byrde på familielivet, siger Larsen. Han kan derfor godt forstå borgmesteren. Samtidig har det været et meget krævende forløb i indledningen af Steen Wrists borgmesterperiode, der har krævet store byrder på hans skuldre:

– Det tror jeg de fleste kan sætte sig i. Men os i gruppen ved at Steen har lagt sig selv ind i det arbejde, og derfor fik vi også en klump i halsen, da han fortalte os, at han stopper.

På spørgsmålet om hvorvidt Søren Larsen selv stiller op som spidskandidat, svarer han nej.

– Det kan jeg ikke se for mig. Men jeg er sikker på, at vi får løst situationen, samt at der dukker en god kandidat op. Men hele den proces skal man snakke med formanden om, siger Larsen.

Han frygter ikke en uskøn proces, hvor der er rivalisering og interne magtkampe, for det mener han ikke, der er tradition for i Fredericia. Samtidig tror han heller ikke på, at et eventuelt valg internt i Socialdemokratiet, vil påvirke det politiske arbejde i byrådet.

– Vi skal have en ny spidskandidat, og det har jeg tillid til, at vi nok skal finde ud af i god ro og orden, slutter Søren Larsen.