Selvom det på papiret kunne have været en sværere modstander, som FHK møder i DM-semifinalen, bliver det ikke nemt mod Ribe-Esbjerg. Spiller for spiller er fredericianerne dog bedst.

FHK har fået den nemmeste vej til en DM-finale, som de kunne ønske sig. Grundspillets nummer otte venter i en semifinaleserie i bedst af tre kampe. Sætter man det op mod, at FHK blev nummer to i grundspillet, burde der ikke være de store tvivl om udfaldet, men så firkantet kan man ikke sætte det op.

Det ændrer dog ikke på, at FHK er favoritter, og det udelukkende ud fra en nøgtern betragtning om, at FHK har hjemmebanefordel i en eventuel tredje DM-semifinale. Fredericianerne vil derfor sætte sig selv i en meget favorabel position, hvis den første hjemmekamp vindes, da man så har to matchbolde til at afgøre det. Der er udekampen i Blue Water Dokken, og i tilfælde af et nederlag dér, vil FHK kunne afgøre det i egen hule i en tredje kamp.

Historisk har FHK dog ikke altid haft det lige let med Ribe-Esbjerg. Siden FHK’s tilbagekomst i ligaen til 2019/20-sæsonen har holdene mødtes indbyrdes 11 gange. I de opgør er det blevet til en sejr til Ribe-Esbjerg i fem, mens FHK har vundet fire gange, og to opgør er endt uden vinder. Senest i denne sæson er forholdet mellem de to hold blevet understreget, da FHK tabte 33-30 på hjemmebane til Ribe-Esbjerg, men vandt 30-29 på udebane.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI8dPQyoXPhQMVZheiAx3prQAJEAAYASAAEgKDkfD_BwE

Ribe-Esbjerg er dog ramt af et sandt skadeshelvede. Da Ribe-Esbjerg sejrede mod Mors-Thy i slutspilskampen, der sendte dem i semifinalen, var det uden Simon Birkefeldt, Marcus Mørk, Magnus Haubro og Jesper Lindgren. Spillere, der under normale omstændigheder ville spille en rolle. Det særlige ved skaderne er, at de tre er bagspillere, hvorfor Ribe-Esbjerg er særdeles presset, hvis de tilbageværende spillere enten er pumpet for energi eller ikke rammer dagen. For at Ribe-Esbjerg skal have en chance mod FHK, kræver det, at norske William Aar rammer dagen, og at en af de to keepere, Niklas Kraft og Agúst Björgvinsson, får fat. Sidstnævnte har FHK’erne en tendens til at brænde en del på, senest skete det i denne sæsons udekamp mellem de to hold, hvor FHK dog endte med at vinde alligevel.

På den anden side har FHK en del flere kort at spille ud. Gudmundur Gudmundsson har det med at spille smalt, men det sker som oftest, hvis det fungerer på banen, og derfor ikke vil rokere unødvendigt væk fra noget, der fungerer. Af samme årsag blev Reinier Taboada først sparet i de sidste fem minutter af den afgørende slutspilskamp mod GOG. Der har FHK dén fordel, at både Taboada og Sebastian Henneberg, af de højrehåndede bagspillere, dækker glimrende op og derfor ikke skal ud i forsvaret, i modsætning til Jonas Kruse. Taboada og Henneberg kan derfor supplere hinanden, når de er på banen i forhold til, hvem der skal dække op, og dermed fordele ressourcerne bedst muligt.

Kigger man på de to hold, er Ribe-Esbjerg meget afhængige af, at enkelte spillere rammer deres topniveau, hvis de skal have en chance. På samme måde er det ikke med FHK, som har flere facetter at spille på. En god forudsætning er dog, at en af keeperne rammer dagen. Som Sebastian Frandsen stod mod GOG, kan han vinde kampe alene, og rammer han det niveau igen, så skal Ribe-Esbjerg stå meget tidligt op, hvis de bare skal have en lille chance for at vinde. Angrebsmæssigt er FHK ikke afhængig af, at en enkelt spiller præsterer, men har flere muligheder. Det så man eksempelvis, da det så svært ud mod TMS Ringsted i hjemmekampen i slutspillet, hvor Kasper Young ud af det blå slog til.

adp-as.dk

En anden faktor er de to holds hjemmebaner. Alt andet lige er FHK’s thansen Arena én, som kan bære et hold frem, og på samme måde er det ikke i Blue Water Dokken, selvom den har større kapacitet. FHK’s fans er kendt for at skabe en atmosfære, der kan være helt elektrisk, og det skete senest mod GOG, hvor stemningen var ellevild allerede før kampstart og helt frem til slutsignalet lød. Man har ikke samme passion for herrehåndbold i omegnen af Ribe og Esbjerg, hvor der dog formentlig nok skal blive fyldt pænt op, men hvor stemningen ikke kan måle sig med den, som FHK-fansene på hjemmebane er garant for. Tillige forventes det, at minimum 3-400 FHK-fans tager turen til Esbjerg, og det kommer ikke til at gå stille for sig.

Derfor er der ingen tvivl om, at FHK må påtage sig favoritværdigheden mod Ribe-Esbjerg, men på dagen, hvis vestjyderne rammer den, kan de matche FHK, og så kan det godt gå hen og blive mere tæt, end man forventer.