Fredag bliver en dag med passage af et lavtryk nord om landet, hvilket medfører både regn og kraftig vind. Lavtrykket, som måler 995 hPa, trækker et frontsystem med sig, der forventes at bringe betydelige mængder regn på mellem 5-20 mm over hele landet i løbet af morgenen og formiddagen. Bornholm vil opleve frontens passage senere på dagen.

Vinden tiltager markant på bagsiden af fronten med kraftige nordvestlige og vestlige vinde. Specielt ved kysterne kan vindstødene nå stormstyrke. Dette blæsevejr forudses at forårsage højvande i Kattegat-området, herunder langs Jyllands østkyst, ved Nordfyn og i Nordsjælland, med vandstandsstigninger på 80-100 cm over det normale.

Fredagens regnvejr øger risikoen for oversvømmelser, især ved åer, søer og vandløb, som kan risikere at løbe over deres bredder.

Efter denne turbulente periode forudses en mere mild og rolig weekend. Gradvis vil varmere luft fra sydvest strømme ind over landet, hvilket medfører roligere og tørrere vejr med dagtemperaturer på omkring 6-7 grader.

Udsigten for den følgende uge fortsætter med mildt vejr. Dagtemperaturerne vil stige yderligere, med forventninger om 5-9 grader på mandag og muligvis op til 10 grader på tirsdag, hvilket er usædvanligt mildt for årstiden.