En tæt tåge har lagt sig over dele af Jylland, Fyn og Sjælland, hvilket har resulteret i en officiel risikoadvarsel fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

  1. Denne eftermiddag har mild og fugtig luft strømmet ind over landet fra sydvest og syd, hvilket har skabt dis og tåge flere steder.

Tågen, som allerede er observeret i flere områder, forventes at blive endnu tættere. I visse områder kan sigtbarheden falde til under 100 meter. Dette fænomen skyldes primært den fugtige luftmasse, som påvirker store dele af landet.

Vagtchef Mette Wagner fra DMI udtaler, at instituttet nøje følger udviklingen og vil opdatere advarslen efter behov. Borgerne opfordres til at være særligt opmærksomme, især hvis de skal ud at køre. – Så skal I ud at køre, så tag afsted i god tid og kør forsigtigt, understreger Wagner.

Tirsdagen byder på mere gråvejr, med udbredt dis og tåge, og i nordvestlige dele vil der være perioder med regn. Tågen forventes at blive liggende i længere tid i visse områder. Dog vil vinden tiltage i løbet af dagen i de sydlige egne, hvilket forventes at forbedre sigtforholdene.