Den seneste uge har der været tre tilfælde af kontaktbedrageri i Fredericia og Kolding, hvor ældre borgere er blevet snydt af personer, der udgiver sig for at være fra pengeinstitutter. Politikommisær Martin Frandsen fra Sydøstjyllands Politi understreger vigtigheden af, at folk er påpasselige med at give personlige oplysninger over telefonen eller til ukendte personer.

Det første tilfælde fandt sted i Fredericia, hvor en 70-årig mand blev kontaktet af en bedrager, som overbeviste ham om at overføre penge.

I Kolding er to borgere blevet snydt ved lignende metoder. En 87-årig kvinde modtog først et opkaldt, og blev senere opsøgt på sin bopæl og her bedraget til at udlevere sine kort og personlige oplysninger. Kort tid derefter blev en 87-årig mand kontaktet og bedraget på samme måde.

Politikommissæren udtaler, at Sydøstjyllands Politi nu kigger nærmere på disse sager og bemærker, at der er en tydelig sammenhæng mellem hændelserne. Han gentager vigtigheden af, at alle borgere, især ældre, forholder sig kritisk til uventede opkald eller besøg fra personer, der udgiver sig for at være fra finansielle institutioner.