Torsdag klokken 10:00 åbner billetsalget til dette års udgave af Påskerock, der oprindeligt startede som Julerock. Den rockede udgave af påsken afholdes fredag den 29. marts i Eksercerhuset.

I en del år har Julerock været en tradition i Fredericia, og det har været fuldstændigt udsolgt. Traditionen startede helt tilbage i Det Bruunske Pakhus og blev siden videreført til Tøjhuset, men nu har det taget en ny drejning. Sidste år blev det afviklet som Påskerock i Eksercerhuset, og det bliver tilfældet igen i år.

I spidsen for Påskerock står Søren “Søgge” Andersen, der har fundet tid i kalenderen til at vende hjem til Fæstningsbyen fra en ellers meget fyldt kalender.

– Det er et omfattende arrangement, hvor man ikke ved, hvad der sker. Søgge ved det heller ikke helt endnu, men det er ham, der er tangenterne på showet, der samler byen, siger Sune Rasmussen, der er leder af både Tøjhuset og Eksercerhuset.

Det rockede musik er noget, der samler Fredericia. Gang på gang har der været meldt udsolgt til Julerock, og traditionen med Påskerock tog borgerne også til sig.

– Jeg har ikke oplevet et arrangement som dette andre steder. Det bunder i et fællesskab om musikken, der startede i Pakhuset, og sidenhen Tøjhuset og nu Eksercerhuset, siger Sune Rasmussen.

Sune Rasmussen. Foto: AVISEN

Grunden til skiftet fra Julerock til Påskerock er simpel.

– Det kom sig af, at der var corona, og det gjorde, at det var umuligt at holde det ved juletid. Nu er det logistisk nemmere at holde i påsken, og det har man taget til sig. “Søgge” er en stor del af traditionen, og uden ham kunne det her ikke lade sig gøre, forklarer Sune Rasmussen.

Mens “Søgge” står for en del af det, så træder Sune Rasmussen og hans mandskab også til med det logistiske.

– Vi har en god stribe arrangementer snart, der kræver vores opmærksomhed. Blandt andet Barock og Det Slesvigske Musikkorps, som vi skal afvikle før vi kigger på Påskerock, men efter vinterferien kommer vi til at gå nærmere ind i det, siger Sune Rasmussen.

Søren “Søgge” Andersen glæder sig selv som et lille barn til, at han sammen med husorkestret, et hav af musikere med lokale rødder, skal på scenen i Eksercerhuset.

– Vi har allerede skrevet historie. Påskerock startede som Julerock i Det Bruunske Pakhus. Så solgte vi 400 billetter i Tøjhuset og nu er traditionen 1.000 billetter i Eksercerhuset! Bandet glæder sig og vi lover et hold af stærke solister, siger “Søgge” i et nyhedsbrev fra Tøj- og Eksercerhuset.

Billetter til Påskerock kan købes fra torsdag klokken 10:00 på dette link.