Middelfart Kommune opretter nu fire nye pladser til autocampere ved Gl. Havn. Tiltaget er designet til at gavne byens forretningsdrivende ved at frigive flere ledige pladser til personbiler.

Formålet med de nye pladser

De nye autocamperpladser ved Gl. Havn er længere og bredere end almindelige p-pladser, hvilket gør det muligt for autocampere at parkere inden for stregerne. Disse pladser tillader parkering i op til fire timer. Initiativet skal forhindre uhensigtsmæssige parkeringer fra autocamperturister, som tidligere har optaget de almindelige p-pladser. Autocamperturister får dermed bedre mulighed for at besøge Middelfart og dens seværdigheder, butikker og spisesteder.

Balanceret tilgang til turisme

Anders Møllegård, formand for Teknisk Udvalg, understreger vigtigheden af balance mellem byens borgere og turister. “Autocamperturismen er en tiltagende ferieform, som vi gerne vil være med til at understøtte i hele Middelfart Kommune, men stadig med fokus på balance mellem borgere i kommunen og turister, så vi sikrer, at der er plads til alle,” siger han.

Teknisk Udvalg har siden 2022 haft fokus på autocampere i Middelfart Kommune. De tiltag, der blev implementeret sidste år, har vist gode resultater, og nu byder kommunen også autocampere velkommen på P-pladsen ved Gl. Havn.

Projektet ‘Autocamperturisme i balance’

Tiltaget er en del af projektet ‘Autocamperturisme i balance’, hvor en arbejdsgruppe bestående af Middelfart Kommune, Brobygning Middelfart, VisitMiddelfart og repræsentanter fra autocamperbranchen har arbejdet på løsninger.

Fremtidige planer og samarbejde

Sidste sommer blev der gennemført lignende tiltag ved naturområderne ved Oddevejen og Vejlby Fed for at skabe en naturlig balance mellem personbiler og autocampere. Teknisk Udvalg håber, at de nye pladser vil tiltrække autocamperturister til byen inden for de tilladte fire timer, hvorefter de kan besøge andre dele af kommunen eller videre til Assens, Kerteminde og Nordfyns Kommuner, som Middelfart samarbejder med omkring autocamperturisme.