FC Fredericia vandt søndag 2-0 mod Hobro. Selvom top-6 ikke er matematisk sikker, så er meldingen fra FC Fredericia-lejren, at den er i hus.

Det var en af de sæsondefinerende kampe for FC Fredericia. En sejr ville, ikke endegyldigt grundet matematikken, men stort set sikre dem top-6, der har været målet for sæsonen. En sejr mod Hobro ville betyde, at der ville være ni point ned til syvendepladsen, og med kun tre spillerunder igen, skal det derfor gå op i hat og briller, hvis FC Fredericia skifter en nuværende tredjeplads ud med en syvendeplads.

https://keepers.dk/

En af spillerne, der kom på måltavlen for FC Fredericia, var Emilio Simonsen, der igen , ligesom det var tilfældet i mange af efterårets kampe, spillede en afgørende rolle.

– Det var dejligt, at vi kom herfra med tre point. Det var en sekspoints kamp, så det var vigtigt, at vi vandt den, siger han.

Udover de tre point er top-6 stort set nu sikker for FC Fredericia.

– Det går ikke galt nu. Det er dejligt, at vi kom herop og vandt. Vi har glædet os til at komme i gang igen efter nogle lange måneder med opstart og en træningslejr, forklarer Emilio Simonsen.

Før en premierekamp er det svært at vide, hvor man står, men Simonsen selv var ikke i tvivl.

– Jeg synes faktisk, at vi havde en god fornemmelse og stod godt rustet. Vi havde en god træningslejr, og har trænet godt i det seneste stykke tid. Vi havde en god sidste testkamp mod SønderjyskE, så jeg synes, at vi var et godt sted, og det viste vi også mod Hobro, siger den offensive spiller.

Nu resterer der tre runder af grundspillet, hvor FC Fredericia allerede er sikre på at kome med i det forjættede top-6. Spørgsmålet er derfor, om det er en lettelse, eller hvordan FC Fredericia-lejren ser på det.

– Jeg ved ikke om vi er lettede, men det er godt, at vi er sikret. Vi er nu på tredjepladsen, og den vil vi gerne beholde. Der er to gode hold foran os, og så må vi jagte dem, selvom det bliver svært, siger Emilio Simonsen.

Selve kampen mod Hobro endte med at blive en sikker FC Fredericia-sejr, der hvis man ser bort fra indledningen af kampen, ikke var den store tvivl om. Fredericiaerne var ganske enkelt bedre på dagen.

– Vi havde kontrol over kampen bortset fra de første ti minutter, som vi lige skal have kigget nærmere på. Det så ikke helt godt ud. Vi lavede et straffespark og gav en friløber væk. De kunne være kommet foran, men derefter satte vi os på kampen, fortæller Emilio Simonsen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Fredag går det løs igen for FC Fredericia, der møder AaB på Monjasa Park.

– Det bliver en fed kamp. Nu kommer vi med selvtillid, og kan spille lidt mere frit i forhold til, hvis vi havde tabt. Det er sådan en kamp, som er sjov at spille, og der kommer forhåbentligt mange tilskuere, slutter Emilio Simonsen, der med målet mod Hobro nu er oppe på fem sæsontræffere.