I Tyskland er det fra april lovligt at have op til 25 gram cannabis på sig. Det kan give problemer ved grænseovergangene fra Tyskland til Danmark, mener Dansk Folkepartis Palle Dahl.

Palle Dahl, byrådsmedlem i Fredericia, som ligger en times kørsel væk fra grænsen, frygter, at legaliseringen af cannabis vil få danskere til at strømme til Tyskland.

– Det er virkelig ikke særlig godt. Som følge heraf mener jeg, at vi skal have permanent grænsekontrol, da det altså er ulovligt at have cannabis på sig i Danmark, siger Palle Dahl og oplyser, at han har henvendt sig til Dansk Folkepartis Peter Kofod, der er folketingsmedlem.

Dahls bekymringer drejer sig om flere ting. For det første frygter han, at folk vil forsøge at smugle stoffer over grænsen, men også, at danskere tager til Tyskland, ryger cannabis og kører hjem igen.

– Det er strafbart at køre påvirket af euforiserende stoffer, men ligesom med alkohol kan man tænke, at man godt kan køre på en mindre mængde. Det må man altså ikke. Og med legaliseringen i Tyskland vil det være oplagt for nogle at forsøge at tage noget med hjem til Danmark, selvom man ikke må. Derfor mener jeg, at vi skal have indført permanent grænsekontrol, hvor der blandt andet er fokus på dette, siger Palle Dahl.

Palle Dahl. Arkivfoto.

Det er især en særlig del af befolkningsgruppen, som Palle Dahl er opmærksom på.

– Jeg har ikke tit hørt om, at ældre har taget stoffer. Man kunne frygte, at den yngre del af befolkningen, som traditionelt har mere tilbøjelighed til den slags, vil udnytte den nye tyske lovgivning, og det skal vi være opmærksomme på, slutter Palle Dahl.

Den tyske lovgivning betyder, at man må have op til 50 gram cannabis på sig, mens man derhjemme må have tre cannabisplanter stående og have 50 gram cannabis til eget forbrug.