I lyset af den nylige opsigelse af samarbejdet mellem Aarhus Kommune og advokatfirmaet Bech-Bruun, har Steen Rode, firmaets Chief executive partner, udtalt sig om situationen. Bech-Bruun skriver i en mail til AVISEN:

– Bech-Bruun har i mange år haft et tæt og tillidsfuldt forhold til Aarhus Kommune, bidragende til vigtige projekter for byens udvikling og borgere, hvilket de er stolte af. Rode udtrykker at firmaet er ærgerlige over kommunens beslutning, som er baseret på hændelser fra 2014.

Ifølge Rode skete der for ti år siden en fejl, begået af en advokat som ikke længere er en del af firmaet. Denne fejl bestod i at overskue, at en tysk bank var involveret i grov svindel. Rode understreger, at denne beslutning ikke afspejler Bech-Bruun som det er i dag.

Desuden tager Bech-Bruun kraftig afstand fra skattesvig og skatteunddragelse. Rode påpeger, at firmaet ikke blev dømt for skatteunddragelse eller medvirken hertil, men blev erstatningsansvarlig for en del af tabet, som svindlen forårsagede. Højesterets dom tages seriøst, og firmaet beklager dybt, at deres navn er blevet forbundet med svindel mod den danske stat. Rode forsikrer, at deres kontrolmekanismer og processer i 2024 er stærke nok til at forhindre lignende episoder, idet de har investeret i at styrke deres forsvar mod misbrug af kriminelle.

Bech-Bruun fortsætter med at færdiggøre igangsatte opgaver under deres eksisterende rammeaftale med Aarhus Kommune, indtil samarbejdet officielt ophører pr. 30. april 2024.

Læs også: