Hvor mange fans kommer FHK med, og hvordan forbereder holdet sig til deltagelsen ved Final4? Få svarene her.

Det ene hjørne i Jyske Bank Boxen bliver fyldt med ellevilde FHK-fans. Klubben oplyser, at der er solgt omkring 1.500 billetter.

Forberedelserne har været i gang længe. Lige siden klubben kvalificerede sig til Final4 kort før jul via en sejr i egen hule mod Skanderborg AGF, har FHK’s administration skulle håndtere mange henvendelser omkring Final4, og der har også været behov for koordinering.

Alle de deltagende klubber har deres egne fansektioner i den store arena i Herning. FHK havde valgt selv at administrere en del af billetterne frem for via det officielle billetsalg, og via de billetter, som FHK selv har solgt, er der afsat 1.200 stk.

– Af dem skal de 900 med bus. Det har krævet et stort stykke arbejde, siger administrerende direktør, Thomas Renneberg-Larsen.

I alt er der indsat 15 busser, heriblandt flere dobbeltdækkere, der skal fragte de mange fans fra Fredericia til Jyske Bank Boxen i Herning, men det er ikke kun logistikken bag fansene, som FHK skal holde styr på.

Rettighedshavere, TV 2, og sponsor for Final4-stævnet, Santander, har også skulle serviceres og hjælpes. Eksempelvis var der en dag, hvor Santander skulle lave content til deres sociale medier med deltagelse af alle klubberne, FHK, GOG, BSH og Aalborg. Santanders vært kørte rundt i en bil med en spiller fra hvert hold og interviewede spilleren, og så dystede spillerne også mod hinanden for sjov i en disciplin, som Santander havde udvalgt.

For FHK’s vedkommende betyder Final4-stævnet også, at holdet overnatter på hotel i forbindelse med stævnet. Det er ikke noget, holdet har gjort før i forbindelse med kampe, men det er tilfældet denne gang for at optimere forberedelserne, og da der samtidig ikke er mange timer mellem kampene. Derfor har FHK valgt en model, hvor der ikke skal køres til og fra Fredericia i forbindelse med eventet i Herning.

I stedet tager FHK-truppen allerede på hotel fredag efter, at klubben har haft den afsluttende træning op til den første kamp ved Final4 mod GOG. Kampen mod GOG spilles lørdag kl. 13:30, og derefter venter den anden semifinale mellem Bjerringbro-Silkeborg og Aalborg.

Søndag venter der to nye kampe i Jyske Bank Boxen. Bronzekampen spilles kl. 13:30, mens finalen finder sted kl. 16:00, men det er ikke kun kampene på banen, der gør eventet specielt. Hele setuppet er lavet for at skabe en oplevelse ud over det sædvanlige. I Jyske Bank Boxen er der til lejligheden lavet et streetfood-marked og et fanområde i ankomstbygningen, mens der til søndagens finale venter et stort finaleshow forud for kampen.

Final4-stævnet kan løbende følges tæt på AVISEN.