Torsdag spiller FC Fredericia mod AaB, og fredag spiller Kolding IF mod Sønderjyske. Begge udehold kan sikre sig oprykning, og derfor er interessen fra de to holds fans stor. Fredericia og Kolding har valgt at gå to forskellige veje i forhold til udefans på hjemmeholdets tribuner.

Allerede den 15. april meddelte Kolding IF på deres Facebook-side, at de ikke vil have fans af Sønderjyske på Kolding-fansenes tribuner.

– Vi vil gerne gøre opmærksom på, at ethvert synligt tilhørsforhold til udebaneholdet, i form af beklædning eller adfærd, på andre afsnit end udebaneafsnittet, medfører afvisning ved døren eller bortvisning fra stadion uden refusion af billet, skriver Kolding IF i opslaget og understreger, at alle afsnit, udover udebaneafsnittet, er til Kolding IF-fans og neutrale tilskuere.

Anerledes lyder tonen fra FC Fredericia, der inviterer AaB-fans til at købe billet til FC Fredericias siddetribune, blot man ikke kommer iklædt i AaB-farver.

– Bliver der udsolgt, eller ønsker I siddepladser, så er I velkomne til at købe plads på neutrale pladser på Monjasa-tribunen, lyder det i et opslag fra FC Fredericia, som dermed har en anden tone end Koldings opslag.

https://racesyd.dk/

Salgsansvarlig i FC Fredericia, Christian Johansen, uddyber opslaget:

– Det med de neutrale pladser er henvendt til eksempelvis en far og søn, eller ældre, der ikke er kommet for at stå op og synge en hel kamp. Altså fans, der ikke er kommet for at lave stemning, men for at hygge sig og se noget fodbold, siger Johansen, der forventer omkring 500 AaB-fans på tribunen torsdag aften:

– Der kan være omkring 600 i udebaneafsnittet, og havde kampen været imorgen, så havde det været en anden situation. AaB-fansene skal af sted allerede klokken 14:00 i dag, og havde formentlig regnet med de rykkede op i søndags, så de har ikke taget fri efter det. Hvis AaB sagde, at de ville komme med eksempelvis fem ekstra busser, og ville have dem ind på vores neutrale afsnit havde vi også sagt nej. Det ville vi ikke kunne styre, men for at tilgodese dem, der vil sidde og se en fodboldkamp, har vi altid ladet den slags fans sidde på neutrale afsnit så længe, at de ikke har deres klubs tøj på, forklarer Christian Johansen og oplyser, at han forventer omkring 1.500 tilskuere i alt på Monjasa Park.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI8dPQyoXPhQMVZheiAx3prQAJEAAYASAAEgKDkfD_BwE

Debatten omkring fans af udeholdet på hjemmeafsnit tog for alvor fat, da 40 AGF-fans blev smidt ud til pokalsemifinalen mellem FC Nordsjælland og AGF i Farum, fordi AGF-fansene jublede over et mål, mens de sad på et af hjemmeholdets afsnit.

– Jeg synes, det er forkert. Jeg synes, det er meget forkert. Der er i hvert fald nogen, der føler, at de har fået en urimelig behandling. Men det må vi kigge ind i, sagde AGF-direktør Jacob Nielsen i pausen af opgøret til DR.

Nielsen blev konfronteret med, at AGF forud for kampen havde understreget på deres hjemmeside, at det ikke var tilladt for deres fans at købe billet til FC Nordsjællands afsnit.

– Jeg ved ikke, hvad vi har skrevet på vores hjemmeside. Men det er i hvert fald noget, vi skal have en dialog om, for det er helt forkert. Det er slet ikke ånden i hverken Superligaen eller pokalturneringen, sagde Jacob Nielsen.

Der er kampstart mellem FC Fredericia og AaB klokken 18:00.