Fredericia står over for en skolemæssig udfordring, idet 18,5 % af byens 9. klasses elever ikke bestod dansk eller matematik i 2023, en stigning på 6,3 procentpoint siden perioden før corona. I lyset af disse skuffende resultater har formand for Børne- og Skoleudvalget Ole Steen Hansen (A) annonceret, at der på det kommende udvalgsmøde torsdag vil blive sat fokus på en evaluering af skoleområdet.

I skyggen af stigende bekymringer omkring folkeskoleresultaterne i Fredericia, fremhæver Ole Steen Hansen, formand for Børne- og Skoleudvalget, en dyb skævhed inden for kommunens skoledistrikter. Med en klar anerkendelse af de geografiske uligheder giver han en ærlig vurdering af situationen, der skiller byens skoler i to grupper:

– Det er ikke godt nok, og det er demografien, der slår igennem. Vi klarer os fint i to af distrikterne og knap så godt i to andre distrikter, siger Ole Steen Hansen.

Midt i en tid med økonomisk usikkerhed og skoleresultater, der skriger på opmærksomhed, taler Ole Steen Hansen, formand for Børne- og Skoleudvalget, om behovet for en balanceret tilgang til uddannelsesfinansiering. Han erkender, at selvom økonomiske investeringer er nødvendige, så er de ikke en mirakelkur. Med et øje på den kommende støtte fra regeringen udtrykker han håb om nye muligheder for Fredericias skoler:

– Jeg synes vi skal bruge flere penge, men penge er ikke alt. Regeringen kommer med penge til de udfordrede elever, og det forventer jeg meget af. Vi skal starte med at investere. Det er den største gave at give, at eleverne får minimum 2 i dansk og matematik, da de så kan komme videre på en ungdomsuddannelse, forklarer Ole Steen Hansen.

Med en stemme fuld af alvor står Ole Steen Hansen frem og sætter fokus på de store forskelle i præstationerne mellem skoledistrikterne i Fredericia. Mens en ny analyse af skoleområdet nærmer sig, peger han på de kritiske skillelinjer, der definerer byens uddannelseslandskab:

– De år, hvor vi har ligget nogenlunde, har vi også haft distriktskolemodellen. Jeg tror ikke, det er undervisningen i dansk og matematik, der er påvirket af, om vi har den ene eller anden model. Nu kommer der en analyse af skoleområdet. Det er typisk to distrikter, der klarer sig godt, og to der halter. Derfor ved vi, hvor vi skal sætte ind. Lærerne og pædagogerne arbejder alt det, de kan, og gør deres bedste, siger Ole Steen Hansen.

I en tid hvor beslutningstagning er afgørende, markerer Ole Steen Hansen en vigtig milepæl for Fredericias skoler. På det kommende udvalgsmøde torsdag, planlægger han at skubbe på for en dybdegående evaluering af skolesområdet.

– På torsdag, når vi holder udvalgsmøde, kommer vi til at vedtage en evaluering af skoleområdet for at se, om vi gør det rigtige, slutter Ole Steen Hansen.