Den tidligere danske forsvarschef, Flemming Lentfer, er klar til at tage retlige skridt mod Forsvarsministeriet efter sin fyring, hvilket han betegner som usaglig. Det skriver TV2.

I et brev modtaget af Forsvarsministeriet fredag morgen fra Lentfers advokat, Torben Koch, udtrykkes det klart, at der ikke er nogen saglig begrundelse for afskedigelsen. – Min klient bestrider fuldstændigt, at der foreligger blot skygge af saglig begrundelse for eventuelle senere disciplinære skridt overfor min klient, i sidste instans afsked, skriver Koch.’I et brev modtaget af Forsvarsministeriet fredag morgen fra Lentfers advokat, Torben Koch, udtrykkes det klart, at der ikke er nogen saglig begrundelse for afskedigelsen.

Dette juridiske skridt kommer efter Lentfer onsdag sidste uge blev fyret og hjemsendt af forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V), med begrundelsen at der ikke længere var tillid til hans evner. Fyringen skete i kølvandet på en række kontroversielle sager, herunder svigtende forsvarssystemer under et droneangreb i Det Røde Hav den 9. marts, og forsinkelser samt omkostningsoverskridelser ved køb af ildstøttesystemer fra israelske Elbit.

I et notat fra Lentfer selv, beskrives mødet, hvor han blev fritaget for tjeneste, som pludseligt og uden forudgående klar besked om indholdet.

– Forsvarsministeriet har besluttet at indlede en personalesag, idet ministeriet og forsvarsministeren ikke længere har tillid til, at du er egnet til at bestride den vigtige og tillidskrævende stilling som forsvarschef, står der i notatet.

Lentfer kritiserer også den måde, hans fyring blev håndteret på, og sammenligner det med en bortvisning snarere end en regulær tjenestefritagelse, da han blev eskorteret ud og frataget adgang til arbejdsmidler og personlige filer øjeblikkeligt. Trods dette fik Lentfer mulighed for at tage afsked med sine medarbejdere.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen har indtil videre afholdt sig fra at kommentere sagen yderligere, idet han henviser til, at det er en personalesag.