Et af de fredericianske OL-håb, Alberte Kjær Pedersen, har lagt alt an på, at hun kommer til OL i Paris. Formen toppes først der, og ikke til de to kvalifikationsstævner, der mangler, og som finder sted i maj.

Alberte Kjær Pedersen er en del af Fredericia Eliteidræts OL-satsning. Her har atleterne, som man har satset på, haft flere workshops med blandt andet den tidligere OL-guldvinder Eskild Ebbesen. Nu er afgørelsens time snart kommet, og der venter ikke mange stævner forude for, at Alberte Kjær får svaret på, om hun kommer med til OL.

Alberte Kjær Pedersens sæson starter nu. Hun har endnu ikke været i konkurrence, men snart sker det. Turen går til Frankrig, og derefter venter der afgørende konkurrencer, som afgør, hvilke triatleter, som kommer med til OL.

Kvalifikation til OL i triathlon er baseret på en kombination af individuelle og holdmæssige resultater i de internationale konkurrencer, der er godkendt af Det Internationale Triathlonforbund (ITU). Disse konkurrencer inkluderer World Triathlon Series, World Cup-events og Kontinentale Mesterskaber.

Atleterne konkurrerer for at tjene point i disse begivenheder over en kvalifikationsperiode, der generelt varer i to år op til OL. De samlede point afgør, hvilke lande der får tildelt startpladser i triathlon-konkurrencerne ved OL, og hvor mange pladser hvert land får. Derefter er det op til de enkelte nationale forbund at bestemme, hvilke atleter, der skal udfylde disse pladser baseret på deres egne kvalifikationskriterier.

Alberte Kjær ligger lunt i svinget til at komme med til OL. Derfor er hendes form heller ikke tilrettelagt efter at toppe til de afsluttende stævner i maj.

– Alt hvad vi planlægger efter er OL, og alt hvad jeg gør, er med tanke på OL. Så må det briste eller bære, men det er målet, at jeg skal med og derfor planlægger vi ud fra det, siger hun.

På grund af strukturen og opbygningen af kvalifikationsprocessen til De Olympiske Lege, har det været sådan, at Alberte Kjær ikke har været i stand til at nå sin topform i løbet af de seneste år.

– I nogen sportsgrene skal man kvalificere sig ved at nå en bestemt tid, men sådan er det ikke i triathlon. Jeg har derfor ikke toppet i to år, men være på et kontinuerligt niveau, da jeg har skulle præstere fra løb til løb, og gøre det løbende for at holde mig inde i feltet, der skal med til OL, siger Alberte Kjær.


Alberte Kjærs store styrke ligger i hendes løbeevner, hvilket betyder, at der for tiden ikke er lagt så stort et fokus på denne del af hendes træning.

– Jeg har haft meget fokus på svømning, og det med at være komfortabel i åbent vand med bølger, strøm og det kaos med andre svømmere omkring mig. Det skal jeg ligesom acceptere, og det er ved at blive bedre, siger Alberte Kjær.

Med De Olympiske Lege, som finder sted om kun 2,5 måned, kunne man forvente, at Alberte Kjær ville tage ekstra forholdsregler for at undgå skader. Imidlertid viser det sig, at dette ikke er tilfældet.

– Hvis man tænker for meget over det, så kommer det først til at ske. Den får stadig fuld gas til alt – der er ikke noget på det punkt, hvor jeg sparer mig, siger hun.

Stille og roligt har Team Danmark påbegyndt processen med at udtage atleter til de forskellige sportsgrene. Alberte Kjær skal dog udvise tålmodighed og afvente den officielle bekendtgørelse af hendes udtagelse.

– Man har blandt andet udtaget dem, der skal køre landevejscykling og svømmere. Det er sportsgrene, hvor man kan udtage i bedre tid end triathlon. Det er sådan det er, vi er flere sportsgrene, der først bliver udtaget tættere på, og sådan vil det altid være, forklarer Alberte Kjær.

Om Alberte Kjær kommer med til OL får hun besked om den 27. maj. Indtil da må det stå hen i det uvisse, om hun skal til Paris og svømme 1.500 meter, cykle 40 kilometer og løbe 10 kilometer.