Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har udsendt en ny vejrudsigt, som indikerer, at vinteren vil fortsætte med at holde sit faste greb i landet i de kommende dage, men med varierende vejrforhold.

I dag forventes det at være den mest solfattige dag i perioden, men til gengæld vil det forblive tørt i de fleste områder. En undtagelse er de sydligste egne, hvor der i eftermiddagstimerne og natten forventes snefald på op til 5-10 cm.

Vejret i den kommende uge ser mestendels tørt ud, med perioder af blå himmel. Dog kan der især omkring Østersøen forekomme mere skyet vejr med sporadiske snebyger. En særlig udfordring kan blive rimtåge, som forventes at dannes om natten og kan være vanskelig at opløse, hvilket kan medføre trafikforstyrrelser indtil tidlig eftermiddag.

Temperaturen vil i hele perioden ligge i frostgrader, med temperaturer lige under frysepunktet og ned til -8 grader. På steder, hvor rimtåge forekommer, kan den højeste dagtemperatur være så lav som -7 grader. Særligt i områder som Sjælland og Midt- og Nordjylland, kan det klare vejr medføre nattemperaturer ned til -15 grader.

I den sydøstlige del af landet blev der onsdag registreret betydelige mængder regn, nogle steder over 50 mm. Dette har resulteret i oversvømmelser fra de lokale åer. Med forventningen om lidt sne eller overvejende tørt vejr, antages vandstanden i de påvirkede områder at falde yderligere i de kommende dage.