Inden indgangen til SuperBrugsen og Netto på Nymarksvej i Fredericia hænger et skilt med en tydelig besked: skoleelever har forbud mod at komme ind i butikkerne mellem kl. 08:00 og 13:00.

Den nærliggende folkeskole er Kirstinebjergskolen, afdeling Havepladsvej. Deres elever i 8 og 9. klasse har lov til at gå udenfor skolens areal i pauserne.

Dansk Folkepartis gruppeformand, Susanne Eilersen, udtrykker sin bekymring over situationen og understreger nødvendigheden af indgrebet:

– Det er ærgerligt, at vi er kommet til det punkt, hvor butikkerne skal ty til dette drastiske tiltag. Jeg tror ikke, det har været en nem beslutning for hverken Netto eller SuperBrugsen. Når de alligevel vælger at forbyde skoleelever i tidsrummet 08:00-13:00, så må problemet være stort. Det er trist, at nogle børn og unge opfører sig så højtråbende og stjæler i en sådan grad, at vores lokale butikker bliver nødt til at indføre et forbud, siger Eilersen.

Skiltet “til alle skolebørn” hænger flere steder inden man kommer ind i de to supermarkeder.

Susanne Eilersen fortsætter med at fremhæve forældrenes ansvar i opdragelsen af børnene og udtrykker bekymring over den generelle udvikling:

– Det er en sørgelig udvikling, og jeg fastholder, at det er forældrenes ansvar at opdrage deres børn. Man skal selvfølgelig være hjælpsom, da man ikke kan være sammen med børnene hele tiden, og skolen skal også bidrage til dannelsen. Men i bund og grund får børn deres opdragelse hjemmefra. Det er tydeligt, at nogle børn ikke har fået den nødvendige opdragelse. Derfor skal man tage fat i forældrene igen, forklarer Eilersen og fortsætter:

– At et fåtal af børn ikke kan opføre sig ordentligt, skal ikke betyde, at alle skoleelever forbydes adgang til butikkerne. Det er desværre ofte sådan med meget lovgivning, at et fåtal af urolige personer gør, at reglerne kommer til at ramme alle – også dem, der kan opføre sig ordentligt.

Med en forståelse for butikkernes beslutning understreger Susanne Eilersen, at forbuddet mod skoleelever sandsynligvis er blevet indført efter nøje overvejelser:

– Jeg har ikke talt med dem personligt, men jeg tror på, at når man tager så drastiske metoder i brug som denne, er det alvorligt. Butikkerne gør det ikke uden grund. Når situationen er så alvorlig, som de beskriver, er de nødt til at handle, og de har fuldt ud ret til at gøre det. De driver en virksomhed, hvor folk skal føle sig trygge og have lyst til at handle, ellers kan butikken ikke løbe rundt. Hvis de ikke tager fat på problemet, risikerer de, at kunderne søger andre steder hen. Derfor kan et så drastisk skridt være nødvendigt, siger Susanne Eilersen.

AVISEN har hidtil ikke haft held med at få en kommentar fra de to supermarkeders hovedkontorer omkring beslutningen om forbuddet mod skoleelever i de to supermarkeder på Nymarksvej.