I disse dage oplever Danmark de karakteristiske forårssvingninger, der bringer mildt og til tider vådt vejr. Dette skyldes et kraftigt lavtryk, der aktuelt befinder sig nordvest for Skotland og bevæger sig langsomt mod nordøst. Som lavtrykket fyldes op, ledes mild og fugtig luft op over Danmark fra sydvest, hvilket resulterer i en varm og fugtig strøm over landet.

Søndagen byder på en blandet vejrpalette, hvor en koldfront i formiddagens løb vil bringe spredt regn over Danmark. Men som dagen skrider frem, vil skyerne lette, og der loves “nogen eller en del sol” med temperaturer, der kan nå op til 16 grader. Dette lover godt for dem, der håber på en smule udendørsaktivitet, efterhånden som dagen bliver tør og solrig.

Det ser ud til, at det mildt og våde vejr vil fortsætte ind i den kommende uge. Natten til mandag byder på endnu et regnvejr, som bevæger sig op over landets sydøstligste del fra sydvest, men resten af mandagen forventes at være tør med lidt sol og temperaturer op til 17 grader.

Fra tirsdag til torsdag vil Danmark blive påvirket af flere regnfulde fronter, der passerer over landet. Efter disse våde dage er der dog udsigt til et vejrskifte, idet der forventes “nogle dage med tørt vejr”, hvilket vil være en velkommen pause fra de seneste dages nedbør.

Det er interessant at notere sig, at klimanormalen for de højeste dagtemperaturer i april ligger på 11,2 grader. I de kommende dage, især mandag og tirsdag, vil Danmark opleve temperaturer, der ligger et godt stykke over denne normal. Fra onsdag forudses dog et lille dyk i temperaturen, hvor det vil blive “lidt køligere og mere blæsende”.