For et par uger siden gik rygterne på, at FHK ville hente den 23-årig svenske playmaker William Moberg. Rygterne holdt stik, da fredericianerne nu i en pressemeddelelse bekræfter, at de har indgået en tre-årig aftale med Moberg, der skifter til klubben fra IK Sävehof.

Igennem flere sæsoner har William Moberg markeret sig som en profil i den svenske liga. I sidste sæson blev det til 108 mål og 102 assists for Moberg, der i indeværende sæson er noteret for 26 mål i European League, samt 58 mål og 62 assists i den svenske liga.

– Med tilgangen af William får vi en taktisk dygtig spiller med en god spilforståelse, der også er god til duelspillet og med sit gode blik for spillet laver han mange assists. Moberg kan ligeledes bidrage i forsvaret, og på den måde være en del af kontrafasen, siger administrerende direktør i FHK, Thomas Renneberg-Larsen.

Den europæiske erfaring, som Moberg har, er også noget Thomas Renneberg-Larsen vægter højt.

– Han har erfaring fra europæisk håndbold, og hvis vi skulle være så dygtige at kvalificere os til det efter denne sæson, er det et klart plus at have spillere, der har prøvet det før. Med tilgangen af William Moberg er vi godt besat på playmakerpositionen med både William, Jonas Kruse og Sebastian Henneberg, siger Renneberg-Larsen.

Hovedpersonen selv har fulgt med i den udvikling, som Fredericia Håndboldklub har været igennem.

– Det var rigtig flot, at klubben vandt bronze i sidste sæson, og jeg glæder mig til at blive en del af FHK til sommer. Klubben har store ambitioner, og det har jeg også, så jeg ser os som et godt match, siger William Moberg.

Moberg har været at se forholdene i Fredericia og har også på forhånd set lidt kampe, så han ved, hvad han går ind til.

– Noget af det, jeg har lagt mærke til, er den store opbakning fra fansene. Der er virkelig god stemning til kampene i thansen Arena, så det er virkelig noget jeg glæder mig til at opleve, siger Moberg.

I forbindelse med skiftet til Fredericia Håndboldklub bosætter William Moberg og hans kæreste sig i Fredericia.