April indledes med ustadigt vejr, idet Danmark på ny oplever perioder med nedbør, som ankommer fra vestlige og sydvestlige retninger.

I løbet af fredag aften forventes en omfattende front at krydse landet, hvilket vil resultere i regnmængder på omkring 15 til 25 millimeter. Dette kommer oven i de allerede registrerede 25 til 45 millimeter regn fra starten af ugen indtil torsdag.

Dette niveau af nedbør er usædvanligt for april, som historisk set er en relativt tør måned med et gennemsnit på ca. 38 millimeter regn landet over, ifølge klimanormalerne fra 1991 til 2020.

Til trods for det våde vejr, ser weekenden ud til at byde på en varm og tiltalende ændring. Lørdagens temperaturer forventes at ligge mellem 13 og 18 grader, med mulighed for at nå nær 20 grader Celsius lokalt. Søndag forudses ligeledes at være varm, med temperaturer omkring 15 grader flere steder. Selvom regnen ikke forsvinder helt, vil den falde i mindre mængder, og solen forventes at kigge frem både lørdag og søndag.

Der er forhøjet risiko for oversvømmelse i lavtliggende områder og langs vandløb

Seneste vejrudsigt viser særlig opmærksomhed mod regioner som Nordjylland, Sydsjælland, og øerne i det sydlige hav, hvor regnmængder op til 25 millimeter kan forekomme. Efter den hidtil vådeste april-dag i Danmarks historie er jorden i mange områder mættet, og vandløbene allerede fyldige. En yderligere tilførsel af 15-25 millimeter regn kan derfor medføre lokale oversvømmelser i lavtliggende områder og langs vandløb.