Investeringensselskabet PAG Private Equity har indgået en aftale om at overtage majoriteten af aktierne i Food Union Europe, som har aktiviteter i flere europæiske lande, inklusive det danske ismejeri Mejerigaarden A/S, kendt for Premier Is og Hjem-IS (nu Fråst).

Dagen opkøb, som er underlagt endelig myndighedsgodkendelse, omfatter opkøb af aktier fra grundlæggeren og andre private investorer.

Lincoln Pan, Partner og Co-Head of Private Equity hos PAG, udtaler i en pressemeddelelse:

– PAG Private Equity har været en aktiv investor i Food Union Europe siden februar 2017. Vi har en stærk tro på virksomhedens solide markedsposition på tværs af kernemarkederne i Letland, Estland, Litauen, Danmark, Norge og Rumænien. Vi ser frem til at arbejde sammen med den nuværende ledelse for at understøtte Food Unions fortsatte vækst og ekspansion, specielt i Danmark.

Efter transaktionen og den forventede myndighedsgodkendelse i årets første kvartal, vil PAG overtage den fulde operationelle kontrol over mejeri- og isproduktionen samt distributionsvirksomhederne i Europa. Disse aktiviteter inkluderer anerkendte mærker som Rīgas piena kombināts, Valmieras piens, Premia FFL, Premia TKH, Premia KPC, Premier Is, Hjem-IS, Fråst, Isbjorn Is, Den Norske Isbilen og Alpin57Lux.