https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/

Karsten Byrgesen er stadig medlem af Nye Borgerlige, hvor han i 2021 blev valgt til både Region Syddanmark og Fredericia Byråd. Han kalder det sympatisk, at en lokalformand vil redde partiet, men han vil ikke selv kaste sig ind i en redning.

Nis Otto Kristensen vil melde sig på banen som formand for Nye Borgerlige, der formelt set skal opløses på to ekstraordinære generalforsamlinger, hvis der er opbakning til det. Det bliver dog ikke med Kristensens opbakning.

– Jeg er så absolut ikke enig med Pernille Vermund i, at partiet skal nedlægges. Vi kan videreføre “NB” for at udfordre de etablerede partier. Vi har stadig vores gamle projekt, og så kan det godt være, vi skal justere lidt på nogle ting. Men vi fortsætter derudaf, siger han til DR.

En opløsning kræver, at to tredjedele af de stemmeberettigede på generalforsamlingen stemmer for at opløse Nye Borgerlige. Her vil en af dem, der har i sinde at møde frem, Nis Otto Kristensen, ikke stemme for, da han vil være formand.

– Det er en sympatisk tilgang at have, da folk er i chok over, at Pernille Vermund selv har taget beslutningen, men vi skal gøre det endegyldigt. Vi har været oppe og nede, og nogen kan måske blive enige om, at partiet skal holdes i live. Udfordringen bliver, hvis det sker, at vinde vælgernes tillid. Bliver det en kamp for partiet eller politiken? For mig er det en kamp for politikken, siger Karsten Byrgesen, der ikke har meldt sig ud af partiet:

Byrgesen kommer ikke selv til at tage del af en genrejsning af Nye Borgerlige.

– Kigger man på min alder, så er jeg ikke den rette. Jeg forstår godt de mennesker, der vil prøve på det, men jeg kommer ikke til at gå ind i det, forklarer Karsten Byrgesen.

Hvad synes du om Pernille Vermunds ageren i forbindelse med, at hun vil nedlægge Nye Borgerlige?

– Hun kan godt lide at være direkte i måden at gøre tingene på. Det undrer mig, at hun kom tilbage som formand og allerede nu melder sig kamptræt uden at tage den med nogen først. Jeg har ikke respekt for beslutningen, og den har skadet partiet. Jeg har svært ved at se, hvordan man skal genrejse partiet. Det er ikke gjort ordentligt. Hendes forklaring om, at det kan redde en eventuel borgerlig regering, køber jeg ikke. Man skal kæmpe for det, man står for, slutter Karsten Byrgesen.