Karsten Byrgesen, medlem af Fredericia Byråd og Regionsmedlem, takker Steen Wrist for et godt samarbejde. Men samtidig er han skeptisk overfor kompetencerne hos de andre byrådsmedlemmer hos Socialdemokratiet i Frederica Byråd, som han ikke vurderer til at kunne lede byen i fremtiden.

– Vi ser desværre, at Socialdemokratiet som bærende parti i Fredericia, har været inde i en periode, hvor der har været alt for meget forvaltningsstyre. Selvom jeg personligt godt kan lide Steen Wrist, så synes jeg, at der har været for lidt politik på bordet. Måske er der et baglang med skarpe signaturer, for hvem styrer egentlig rød blok? Nu skal vi så gennem en periode, hvor socialdemokraterne skal til at vælge mellem deres egne, og det tror jeg ikke bliver kønt, siger Karsten Byrgesen.

Han har personligt gode tanker om Steen Wrist, og har respekt for beslutningen om at borgmesteren vil noget andet. Men han mener samtidig, at Wrists parti skal finde en kandidat, der kan samle kompetencer og gode kræfter omkring sig:

– Hvis Socialdemokratiet fortsat forbliver byens største parti, så vil det gavne borgerne, at det er en person med egenskaber, der kommer til at stå i spidsen. Der er brug for fornyelse i Fredericia. Det trænger vi til. Der er masser af områder, der kræver en langt bedre indsats. Samtidig skal forvaltningen arbejde mere konstruktivt på sagerne.

Det vides endnu ikke, hvilket parti Karsten Byrgesen eventuelt ender med at være medlem af. Efter at krisen i Nye Borgerlige har raset, har han meldt sig ud af partiet. Men han håber på, at Fredericia kan udvikle sig politisk, så der kommer realpolitik ind i byrådet.

– I dag får vi meget få muligheder præsenteret af forvaltningen. Vi har brug for mere forberedelse og flere input. Det er også en af de kritikpunkter, jeg har rettet mod Steen Wrist. Jeg har stor respekt for ham som menneske, og har haft glæde af vores samarbejde. Men hvis jeg skal pege på noget konkret, jeg kunne ønske mig for fremtiden, så er det en ny måde at føre politik på, hvor vi alle kommer i spil. Med et valg om spidskandidat i Socialdemokratiet, får vi et underligt forløb nu, der måske kan påvirke byrådsarbejdet. Derfor håber jeg, at man får valgt en fornuftig kandidat, der samtidig vil sætte Fredericia øverst. Så kom med en, der kan lede byen, slutter Karsten Byrgesen.