Steen Wrist har fået nyt job og stopper derfor senere på måneden som borgmester for Fredericia Kommune

Tidligere på året meddelte borgmester Steen Wrist, at han ikke genopstiller ved næste kommunalvalg. Udgangspunktet var at sidde perioden ud, men det rigtige jobmatch gør, at Steen Wrist stopper før tid. Det skriver Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

– Det er både med vemod og glæde, at jeg nu kan fortælle, at jeg har fået et nyt job. Den 1. maj starter jeg som forstander på kursus- og konferencecenteret Laugesens Have A/S. Det betyder samtidigt, at jeg har bedt om, at byrådet bliver indkaldt til ekstraordinært byrådsmøde, hvor jeg vil anmode om at træde ud af byrådet og dermed også af borgmesterhvervet. Efter ti gode år i byrådet, de sidste tre som borgmester, bliver det vemodigt at stoppe i Fredericia Byråd. Da jeg tidligere på året meddelte, at jeg ikke genopstillede til det kommende kommunalvalg, sagde jeg samtidig, at jeg som udgangspunkt sad perioden ud. Men jeg ved, at det er det rette for både kommunen og mig at stoppe nu. Jeg glæder mig til nye udfordringer, og kommunen får så samtidig en borgmester med et længere sigte end mig, siger borgmester Steen Wrist og fortsætter:

– Jeg vil sige tusind tak til alle dem, der har stemt på mig ved tre valg, de mange samarbejdspartnere, jeg har mødt, og alle kollegaer i byrådet for med- og modspillet og ikke mindst for samarbejdet. Og ikke mindst kæmpe tak til hver og en af kommunens medarbejdere og ledere.

Der er indkaldt til ekstraordinært byrådsmøde den 23. april 2024, og godkender byrådet Steen Wrists anmodning om at træde ud, så bliver den nye borgmester samtidigt indstillet til at overtage borgmesterkæden.

– Det er vigtigt for mig, at det sker nu. Budgetprocessen starter med det første seminar samme dag som det ekstraordinære byrådsmøde og løber frem til midten af oktober. Jeg mener, at det er bedst, at det bliver med en gennemgående borgmester som forhandlingsleder hele vejen. Samtidig står den kommende tid også på bl.a. ansættelse af en ny direktør for det vigtige familie- og børneområde, og den proces skal min afløser sidde for bordenden af – ikke mig. Lige nu glæder jeg mig til mit nye virke på Laugesens Have, som er et fantastisk sted i Vestjylland med et dygtigt og engageret personale i nogle attraktive rammer, som emmer af kvalitet, service og højt til loftet, slutter Steen Wrist.