Tirsdag kom det frem, at SuperBrugsen og Netto på Nymarksvej i Fredericia havde valgt at forbyde skoleelever i tidsrummet 08:00 – 13:00. Siden har Netto trukket sig tilbage, men en lang række borgere forstår godt beslutningen om at forbyde elever.

Som følge af tyveri og utrygsskabende adfærd i butikken havde de to nabobutikker, der ligger i samme bygning i forlængelse af hinanden, set sig nødsaget til at forbyde skoleelever. Siden har Netto valgt at trække sig ud af det, men de forklarer, at de står ved statementet om, at eleverne skal opføre sig ordentligt.

På sociale medier har forbuddet givet genlyd. Blandt andet på AVISENs Facebook-side, hvor en lang række personer har givet deres mening til kende.

– Bare i orden. Så kan forældrene måske lære deres børn at opføre sig ordentligt, skriver Rebecca Emholt.

En anden, Simone Nielsen har ofte komet i butikkerne i det pågældende tidsrum. Hun skriver blandt andet følgende:

– Jeg forstår godt butikken, de er overalt og teer og skaber sig inde i butikken, ret mange ældre handler også der, og de unges adfærd kan fremstå meget voldsom. Det må være skolens og forældres ansvar der holdes styr på eleverne, måske de skulle lave et skole kiosk koncept på skolerne, skriver hun.

Også Allan Krogh Kristensen er enig.

– Ja, det er het fair de larmer så meget, skriver han.

Det er dog ikke alle, der bakker op om tiltaget.

– Er generelt mod regler som rammer den brede målgruppe, når kun et fåtal udgør et problem. Synes alle fejler her. Hvis man ved at problemet primært er i frikvartererne fra den nærliggende skole, så kunne man vel bruge ssp samarbejdet og få sat ordentligt ind overfor de få unge, som ødelægger det for den brede målgruppe, skriver Henriette Jørgensen.