Efter af have vundet en stor offentlig SKI-aftale for elevatorservice tidligere på året har den nordjyske specialist i teknisk facility management, Nordelektro A/S, nu åbnet en afdeling i Fredericia. Et skridt, der markerer en milepæl i firmaets ambition om at tilbyde landsdækkende teknisk service.

Tidligere på året kunne Nordelektro annoncere deres største serviceaftale nogensinde med en vundet offentlig SKI-aftale for elevatorservice i 14 kommuner i Jylland og på Fyn samt i Region Nordjylland. En aftale der på daværende tidspunkt blev estimeret til at øge virksomhedens omsætning med op til 50 procent, når den er fuldt implementeret. Siden er antallet af elevatorer i aftalen steget fra 1.000 til 1.200 styk. Virksomheden ser allerede nu, at antallet kan komme til at stige yderligere de kommende tolv måneder.

Som følge af den øgede aktivitet har Nordelektro nu åbnet en afdeling i Fredericia, hvor der pr. 1. maj er ansat ti nye kollegaer. En af de nyansatte er Nicolas Højgaard, der tiltræder som afdelingschef, og som kommer med en bred erfaring fra elevatorbranchen fra en stilling som servicechef hos en af verdens største elevatorvirksomheder TK Elevator. Hos Nordelektro får den nye afdelingschef indledningsvist ansvaret for at starte den nye afdeling, hvorefter han får ansvaret for Nordelektros samlede elevatorforretning.

–Vores salgschef Allan Nass har brugt de seneste måneder på at holde opstartsmøder med kommunerne i aftalen, og de glæder sig til samarbejdet. Flere boligforeninger har også valgt at tilslutte sig gennem SKI. Nu skal vi i gang med at sikre en solid leverance til vores nye kunder, og så skal vi naturligvis sikre, at aftalen kommercielt leverer det afkast, vi har budgetteret med, siger administrerende direktør i Nordelektro, Jesper Christiansen.

Den administrerende direktør supplerer, at Nordelektro anser det for sandsynligt at skulle rekruttere flere elevatorteknikere de kommende måneder, og at virksomheden har en ambition om at blive yderligere etableret i trekantområdet.

Nordelektro tiltrækker erfarne elevatorteknikere

På trods af den generelle mangel på specialiserede teknikere i branchen er alle de nyansatte i afdelingen i Fredericia erfarne elevatorteknikere. Det vækker begejstring hos virksomheden.

– Vi har kunnet tiltrække de kollegaer, vi har haft brug for indledningsvist. Det er ikke en selvfølge, at man kan tiltrække erfaren arbejdskraft, idet vi ser en udbredt mangel på specialiseret arbejdskraft i teknikbranchen. At vi har fået erfarne kompetencer ind fra starten, skyldes i høj grad, at vi har været i stand til at formidle den strategi, Nordelektro har om at blive en landsdækkende aktør inden for teknisk facility management, fortæller Jesper Christiansen.

Omfanget af kundeaftaler udvides

Udover den øgede aktivitet gennem SKI-aftalen udvider Nordelektro også kundebasen med nye kunder. Nordelektro har blandt andet indledt et nyt samarbejde med Danmarks største medicinalfirma om levering af to godselevatorer til en fabriksudvidelse i Kalundborg. Derudover er virksomheden udvalgt til at stå for el-service hos Nordea Pension Ejendomme i Aarhus. Yderligere har eksisterende kunder som Mekoprint og Kunsten i Aalborg opgraderet deres aftaler om teknisk facility management fra maskinservice til at gælde alle tekniske services.

– Økonomisk er vi lige nu præcis, hvor vi skal være i forhold til budgettet for året med de 15 procent vækst, vi har budgetteret med uden SKI-aftalen. Vi har nu afsluttet den turn around som vi igangsatte sidste år og Nordelektro tjener nu penge måned efter måned, siger Jesper Christiansen.

Fakta Nordelektro A/S
Nordelektro har afdelinger i Aalborg, Frederikshavn og Fredericia og løser tekniske opgaver i hele Danmark for en bred vifte af kunder inden for blandt andet industri, produktion, kontorerhverv, detailhandel, uddannelse og bolig. Virksomheden er specialist i Teknisk Facility Management og efterser pt. flere end 15.000 tekniske anlæg. Nordelektro er etableret i 1934 og beskæftiger knap 60 medarbejdere.