Lørdag d. 10/2 2024 åbner udstillingen KROPUMULIG KROPUTROLIG på Vejle Kunstmuseum.

Vore dages kropidealer har rødder helt tilbage i det gamle Grækenland.

I udstillingen Kropumulig Kroputrolig på Vejle Kunstmuseum bliver antikke skulpturers fremstilling af oldgamle idealer en rammesætning for nye vinkler på krop og køn. Med et tidshop frem til i dag har Vejle Kunstmuseum inviteret fire kunstnere til at gå i dialog med oldtidens krops- og skønhedsidealer.

Udstillingen viser nye værker, skabt specielt til udstillingen, af Mia Mai Graabæk, Søren Thilo Funder og Sarah Trahan, samt en nyerhvervet værkserie af Lærke Posselt. Værkerne stiller på hver sin unikke måde spørgsmål til, hvordan vi forholder os til vores krop i dag, og hvordan kropskultur i samfundet påvirker vores måde at arbejde og leve på.

I dialog med brugergrupper har Vejle Kunstmuseum indkredset tre temaer, der præger udstillingen: Blufærdighed, forandring og perfektion. Både de gamle og nye kunstværker bidrager til dialoger med temaerne som udgangspunkt. I udstillingen møder gæsterne også tre mennesker, der fortæller om deres egen krop: En ung transkønnet mand, en stomi-opereret kvinde og en olympisk paraatlet.

‘Kropumulig Kroputrolig’ er ikke en historisk udstilling om den græske oldtid. Det er undersøgelse af den universelle menneskelige tilstand det er at leve i sin krop, på godt og ondt. De gamle skulpturer udfordres og iscenesættes i en sanselig og legende scenografi, der inviterer til at gå på opdagelse, både i de fysiske rum og i ens egen krop og sjæl.

Vejle Kunstmuseum har indlånt afstøbninger af antikke skulpturer, fra nogle af landets bedste samlinger: Statens Museum for Kunst, Antikmuseet, Thorvaldsens Museum og Kunstmuseum Brandts.

Udstillingen ferniseres til et komplet udsolgt arrangement fredag aften. De 250 billetter forsvandt på kun et døgns tid, da ferniseringen blev annonceret inden jul. Næsten lige så mange har siden skrevet sig på ventelisten.

Udstillingen er åben fra lørdag d. 10. februar 2024. Der er altid gratis adgang til Vejle Kunstmuseum. Der er åbent 11.00-17.00 alle dage i vinterferien, også mandag der normalt er lukkedag.

KROPUMULIG KROPUTROLIG er støttet af Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, Augustinus Fonden, Jorcks Fond, Edith og Godtfred Kirk Kristiansens Fond, Spar Nord Fonden, Ny Carlsberg Fonden, Beckett Fonden og Statens Kunstfond.

Udstillingen nye værker er skabt af:

Lærke Posselt
Søren Thilo Funder
Mia Mai Graabæk
Sarah Trahan
Der vises gipsafstøbninger fra:

Statens Museum for Kunst
Antikmuseet
Thorvaldsens Museum
Kunstmuseum Brandts