Johannes Lundsfryd Jensen, borgmester i Middelfart, kan markere et halvt århundrede i sit liv. Han er kendt som den initiativrige og indsigtsfulde borgmester, der elsker sin by med et stort M. Et M, der er tatoveret på hans mave. Glæden ved Middelfart er man aldrig i tvivl om, når den tidligere sekretariatschef for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom fortæller om, hvor han har lagt sine folder.

Middelfarts rejse som by har under Lundsfryd Jensen været begejstret. Få er i tvivl om, at det kommer fra Johannes, som han almindeligvis omtales af middelfarterne. Når han bevæger sig rundt i byen, er han mere end blot borgmesteren. Man har oplevelsen af, at han virkelig tror på byens potentiale og resultaterne, hvilket ikke mindst projektet om Klimafolkemødet udstråler. For her har borgmesteren sat hele sit netværk af gamle socialdemokrater ind på at bringe klima på dagsordenen, når der hvert år samles mennesker fra nær og fjern. Et projekt, der er vokset år efter år.

Mette Frederiksen, Socialdemokratiet, Egebo Plejehjem, Dan Jørgensen, Johannes Lundsfryd-Jensen. Foto: AVISEN

Udsigten fra Middelfart har altid været storslået. Da han for knap 10 år siden blev kaldt for kronprinsen til byen, vidste ingen, hvornår den forhenværende borgmester, der nærmede sig 3 årtier på posten, ville træde tilbage. Johannes Lundsfryd Jensen er vidensbegærlig, fortællerglad og altid med et stort smil på læberne. Skiftet kom i 2017, hvor han blev sat på borgmesterposten. Det lykkedes ham hurtigt at etablere sin egen stil og dynamik, men frem for alt har Middelfart Kommune bevæget sig meget stærkt, ikke mindst på byudvikling, turisme og økonomi.

Som porten til Fyn er Middelfart dybt forankret med nabobyen Fredericia på den anden side af Lillebælt. Konkurrencen mellem de to byer om, hvem der har Lillebæltsbroerne, ser dog ud til at være vundet af Johannes Lundsfryd Jensen, der tilmed kan fortælle, at den nye bro tegner et M, ligesom logoet for Middelfart Kommune. Der er ganske vist også et marsvin under dette, men fortællingen er god, og den elsker borgmesteren. På det nye rådhus er der en mageløs udsigt inde fra byrådssalen. Her kan fødselaren godt trække besøgende ind for at sige, “se hvad vi har.”

Morten Bødskov og Johannes Lundsfryd Jensen i roller som minister og borgmester. Deres parløb går dog tilbage til DSU-tiden. Foto: AVISEN

Han er kendt i vide kredse af Socialdemokratiet, hvor han er flasket op i ungdomspartiet sammen med andre som Morten Bødskov og Mette Frederiksen. Det er her, han har brugt sine ressourcer på at styrke Middelfarts position, når der er blevet kæmpet om sparsomme ressourcer til kommunerne. Som politiker er han en dygtig håndværker. Når han hvert år dukker op til Rock under Broen, er Middelfart forvandlet til en stor koncertarena. Kommunen er en aktiv støtte og spiller på den kulturelle udvikling, og det er med stolthed, Johannes Lundsfryd Jensen formidler denne historie.

Med en imponerende baggrund og mange års erfaring i både offentlige og private sektorer har Johannes Lundsfryd Jensen haft en bemærkelsesværdig karriere. Han har været en del af Middelfart Kommune i over 18 år, hvor han har fungeret som borgmester siden september 2017. Før dette har han været byrådsmedlem siden januar 2006, hvor han blandt andet har været gruppeformand for Socialdemokratiet (2009-2017), medlem af Økonomiudvalget (2008 – ), formand for Skoleudvalget (2014-2017), formand for Naturpark Lillebælt (2014-), og formand for Miljø- og Energiudvalget (2009-2013).

Inden sin tid som borgmester har han også været ejer af Strategi og Idé fra september 2011 til august 2017, hvor han rådgav organisationer i strategisk innovation. Han arbejdede som programme director for 180 Academy fra februar 2009 til september 2011, hvor han udviklede og implementerede forretningsplaner samt markedsførte brancheprogrammer. Som innovation manager hos IBC fra august 2006 til september 2011 havde han ansvaret for udviklingen af IBC’s innovationsprofil og aktiviteter, herunder udviklingen af IBA+ og IBC LederSimulator.

Tidligere var han udviklingschef ved Esbjerg Højskole fra maj 2000 til august 2006, hvor han ledede strategisk udvikling og udbud af uddannelser samt personaleledelse for afdelingsledere. Som sekretariatschef for DSU fra maj 1998 til maj 2000 havde han ledelsesansvar for personale, økonomi, uddannelse og organisationsudvikling. Han startede sin karriere som informationsmedarbejder for Danske Skoleelever fra 1990 til 1991, hvor han redigerede magasinet PUST og udførte PR og kommunikationsopgaver.

Tillykke med fødselsdagen.