Middelfart Kommune har opnået markante forbedringer i Dansk Industris (DI) årlige måling af kommunernes erhvervsvenlighed. Kommunen er steget 11 pladser fra nummer 43 til en respektabel 32. plads, hvilket afspejler en betydelig forbedring i både virksomheders oplevelse og kommunens indsats på flere centrale områder. Det fortæller borgmester Johannes Lundsfryd og formand for Middelfart Erhverv, Tue Christiansen.
Borgmester Johannes Lundsfryd udtrykker sin tilfredshed med den positive udvikling.
– Jeg synes også, at det er positivt, at vi går frem,” siger han og fremhæver kommunens store fokus på virksomhedernes oplevelse.
– Vi går rigtig meget op i virksomhedens oplevelse af kommunen. Derfor er jeg ofte ude på besøg og i dialog med dem om, hvordan det er at drive virksomhed i Middelfart, forklarer han.
Denne tilgang har tydeligt haft en positiv effekt, da virksomheders tilfredshed er steget fra nummer 29 til nummer 19 på det centrale spørgsmål om deres overordnede tilfredshed.
Lundsfryd bemærker, at selvom kommunen har gjort fremskridt, er det vigtigt at forstå, hvad der driver ændringerne i rangeringen.
– Hvad der konkret skal gøres, vil jeg ikke udtale mig alt for klogt om. Man kan sige, at i år er vi nr. 32, mens vi sidste år var nr. 43. Det er marginaler, der afgør, om vi ligger nr. 32, nr. 43 eller nr. 19, siger han.
I forhold til klimaindsatsen er Middelfart Kommune også gjort fremskridt. Kommunen har implementeret en række initiativer for at fremme den grønne omstilling.
– Jeg tror, at klimaområdet ikke nødvendigvis måles på objektive parametre som genbrugspladsernes åbningstider og den slags, bemærker Lundsfryd.
Ikke desto mindre viser DI’s måling, at kommunen har gjort fremskridt i denne retning. Han fremhæver, at det er vigtigt at fokusere på indikatorer som virksomheders generelle tilfredshed og deres villighed til at anbefale kommunen til andre.
– 70% svarer ja til dette, hvilket er langt over gennemsnittet. Det er jeg meget tilfreds med, tilføjer han.
Tue Christiansen, formand for Middelfart Erhverv og medlem af DI Trekantområdets bestyrelse, roser også kommunens forbedringer.
– Jeg er rigtigt glad for, at virksomhederne anbefaler andre at flytte hertil. Det er et kæmpe skulderklap til kommunen, Middelfart Erhverv og de andre gode kræfter, der løbende arbejder på at gøre Middelfart Kommune til et attraktivt sted at drive virksomhed, siger Christiansen i en pressemeddelelse.
Han påpeger også, at over 70% af virksomhederne vil anbefale andre at etablere sig i kommunen, hvilket er et væsentligt positivt resultat.
Christiansen bemærker også, at Middelfart Kommunes indsats for at tiltrække arbejdskraft er blevet anerkendt.
– Det er virkelig vigtigt, at vi kan tiltrække kvalificerede medarbejdere for at understøtte vækst hos virksomhederne, og derfor er det her emne så vigtigt. Heldigvis scorer Middelfart pænt i undersøgelsen fra DI, og det bekræftes af, at kommunen for nylig blev nummer 6 på arbejdskraft i en lignende undersøgelse fra Dansk Erhverv, siger Christiansen.
På emnet “Grøn Udvikling” har Middelfart Kommune også gjort fremskridt. Initiativer som Klimafolkemødet, der for nylig samlede 40.000 deltagere, er konkrete eksempler på kommunens engagement i den grønne omstilling.
– Det har været et langt træk, men jeg er rigtigt godt tilfreds med, at vi går frem på de grønne parametre i undersøgelsen. Der er fortsat plads til at rykke endnu længere frem. Men det er godt at se, at arbejdet med fx Klimafolkemødet, den nye bæredygtige bydel Naturbyen og udrulning af fjernvarme nu giver resultater, siger Lundsfryd.
Med disse fremskridt viser Middelfart Kommune en stærk evne til at tilpasse sig og forbedre sig i forhold til erhvervsvenlighed og grøn udvikling. Dette er en positiv indikation af, at kommunens indsats på disse områder har haft en væsentlig effekt og kan tjene som et eksempel på, hvordan målrettede initiativer kan føre til mærkbare forbedringer.