Lørdag eftermiddag spillede FHK deres tredje træningskamp. Hjemme i Middelfart Sparekasse Arena blev det til en sejr på 31-29 efter en kamp, hvor FHK var i kontrol, men hvor det var ved at gå galt til sidst, da holdet eksperimenterede med syv mod seks.

FHK spillede lørdag eftermiddag deres næstsidste træningskamp som forberedelse til den kommende sæson. Modstanderen var Ribe-Esbjerg, et hold som FHK havde stået overfor i sidste sæsons intense DM-semifinaler. Denne kamp markerede dermed et spændende gensyn mellem de to mandskaber. FHK måtte dog fortsat undvære en af deres nøglespillere, Sebastian Henneberg, som stadig er i genoptræning efter at have fået renset knæet i sommerferien som følge af en tidligere operation. Henneberg forventes dog at være tilbage på banen inden længe, hvilket giver håb om en styrket trup til de kommende kampe.

Et tydeligt billede af FHK’s startopstilling begyndte at tage form i lørdagens træningskamp. Reinier Taboada og Anders Martinusen indtog positionerne på hver sin back, mens William Moberg blev valgt som playmaker. Mobergs rolle som midtpunktet i spillet indikerer, at han muligvis har vundet kampen om at sikre sig en startplads som holdets foretrukne playmaker. Denne beslutning fra trænerstaben kan ses som et tegn på tillid til Mobergs evner til at styre spillet og binde holdet sammen på banen.

FHK kom bedst fra start i opgøret. Allerede 12 minutter inde i kampen havde de sikret sig en solid føring på 8-4 efter en intens og hektisk indledning. Begge hold viste offensiv styrke, men det var tydeligt, at hverken FHK’s eller Ribe-Esbjergs målmænd formåede at sætte sig igennem i kampens første fase, da der blev scoret flittigt i begge ender af banen.

adp-as.dk

Kædeskifte midtvejs i første halvleg

Halvvejs inde i første halvleg foretog FHK en række planlagte udskiftninger, hvilket er helt normalt i en træningskamp som denne. Målmand Thorsten Fries, Evgeni Pevnov, William Moberg, Reinier Taboada og Anders Martinusen blev taget ud for at give plads til friske kræfter. Sebastian Frandsen tog over i målet, mens Mads Kjeldgaard, Jonas Kruse og Kasper Palmer kom ind på banen i bagkæden. Einar Olafsson blev specifikt sat ind for at styrke forsvaret, hvilket gav FHK mulighed for at eksperimentere med forskellige opstillinger og sikre en solid defensiv indsats.

Specielt Kasper Palmer gjorde et stærkt indhop efter udskiftningen. Den unge svenske højre back imponerede med sit spil og var, sammen med målmand Sebastian Frandsen, afgørende for, at FHK kunne gå til pause med en føring på 17-13. Palmers mål og Frandsens vigtige redninger viste sig at være nøglen til, at FHK kunne fastholde og udbygge deres føring i første halvleg.

I anden halvleg blev kortene igen blandet for FHK, da trænerteamet fortsatte med at eksperimentere med forskellige opstillinger. I starten af anden halvleg bestod FHK’s hold kun af to danskere, Sebastian Frandsen og Martin Bisgaard. Bagkæden blev sammensat af Arnor Vidarsson, William Moberg og Kasper Palmer, mens Evgeni Pevnov tog sig af stregen. På højre fløj var Fredrik Mossestad blevet sendt ind, hvilket gav holdet en international præget opstilling og mulighed for at teste dynamikken mellem spillere fra forskellige baggrunde og spilletyper.

Internationalt snit over FHK

Midtvejs i anden halvleg var stillingen 24-19 i FHK’s favør. I denne periode havde specielt Arnor Vidarsson trådt i karakter. Efter nogle udfordrende kampe med begrænset spilletid og uden de store succesoplevelser, viste Vidarsson nu, hvad han virkelig er i stand til. Han bidrog både med vigtige mål og præcise assists, der hjalp FHK med at fastholde og udbygge deres føring.

Syv mod seks gav tæt afslutning

I slutningen af kampen valgte FHK at spille syv mod seks, men denne taktik viste sig ikke at være særlig effektiv. Gentagne gange formåede Ribe-Esbjerg at udnytte det tomme mål i FHK’s ende, hvilket hurtigt bragte dem tilbage i kampen. Som resultat af FHK’s manglende skarphed i denne fase, blev føringen reduceret, og stillingen var pludselig 30-28 med halvandet minut tilbage af kampen.

FHK formåede dog at holde hovedet koldt i de afgørende minutter. Selvom Ribe-Esbjerg pressede på, lykkedes det FHK at bevare deres føring og sikre en sejr på 31-29, da Jonas Kruse scorede kampens sidste mål med få sekunder igen.

Med denne sejr i bagagen ser FHK nu frem mod deres sidste træningskamp, som igen er mod Ribe-Esbjerg, og som spilles på fredag. Dette opgør bliver den sidste finpudsning inden sæsonstarten, hvor holdet vil forsøge at få de sidste justeringer på plads inden, at det bliver alvor.