FHK vandt i sikker stil 32-25 på udebane mod HC Midtjylland i pokalturneringen. Sidste sæsons DM-sølvvindere slog sejren fast i anden halvleg, da midtjydernes kræfter slap op.

Fredag aften klokken 19:00 blev der fløjtet op til kamp i Sportscenter Herning, hvor spændingen var på sit højeste. Fredericia Håndboldklub, som gjorde sig klar til sæsonens første betydningsfulde opgør, stod over for 1. divisionsklubben HC Midtjylland i pokalturneringens ottendedelsfinale. Kampen var ikke kun en test af Fredericias styrke og form, men også en mulighed for HC Midtjylland til at vise, at de kunne udfordre en stærkere modstander.

I Sportscenter Herning, som har plads til 1.700 tilskuere, var der dog langt fra udsolgt denne fredag aften. Med kun 4-500 tilskuere til stede, fremstod hallen tom. De omkring 100 medrejsende FHK-fans sørgede dog for, at der ikke manglede lyd og støtte til deres hold. De dominerede lydkulissen og satte en stemning af kampgejst og intensitet i en ellers stille og mennesketom hal, hvor deres sang og råb rungede højt under loftet.

FHK fik en planmæssig start på kampen i en hæsblæsende åbning. Med et imponerende tempo satte de straks HC Midtjyllands forsvar under pres. Især William Moberg gjorde en forskel på banen ved at spille i et højt tempo og iscenesætte holdkammeraterne. Hans aggressive spil og hurtige bevægelser gav FHK et tidligt overtag, hvilket sikrede dem en føring på 5-3 efter blot seks minutter. Fredericias stærke start satte tonen for kampen, hvor de var opsatte på at dominere fra første fløjt.

HC Midtjylland lod sig dog ikke sådan ryste. De viste hurtigt, at de var klar til at tage kampen op, og havde forholdsvis let ved at finde vej til netmaskerne bag Fredericias målmand, Sebastian Frandsen. Samtidig stod HC Midtjyllands egen målmand, Simon Egtved, stærkt i hjemmeholdets mål og leverede flere flotte redninger, der yderligere pressede Fredericia. Denne kombination af effektivt angrebsspil og solidt målmandsspil gjorde, at HC Midtjylland vendte kampen og pludselig bragte sig foran med 8-6 efter blot 12 minutters spil.

I FHK-lejren bevarede man dog roen trods HC Midtjyllands føring. Med hurtigt og effektivt spil formåede Fredericia at udligne til 8-8, hvilket forhindrede hjemmeholdet i at få ekstra momentum. Som første halvleg skred frem, begyndte FHK at tage kontrollen over kampen. De satte sig solidt på begivenhederne og opbyggede en komfortabel føring på 15-11, før HC Midtjylland formåede at kæmpe sig tilbage og reducere til pausestillingen 15-13.

Den afgørende forskel for Fredericia kom med indskiftningen af Thorsten Fries i målet. Hans præstation var bemærkelsesværdig, og han stod som en mur, der afværgede flere afgørende afslutninger fra modstanderne. Med sin sikre tilstedeværelse i målet gav Fries holdet den nødvendige ro og tillid, der tillod FHK at genvinde overtaget og gå til pause med en lille føring.

I starten af anden halvleg fortsatte FHK med at dominere kampen og satte sig solidt på begivenhederne. William Moberg viste endnu en gang sin offensive styrke ved hurtigt at øge Fredericias føring til 18-15. Selvom HC Midtjylland kæmpede for at finde momentum, formåede de ikke at komme tættere på.

adp-as.dk

Omvendt havde FHK dog heller ikke formået at trække afgørende fra, og kampen forblev åben og intens. HC Midtjylland holdt stand og forsøgte at bide sig fast, men kunne ikke for alvor true Fredericias føring. Situationen skabte en spændt atmosfære på banen, hvor begge hold vidste, at kampen endnu ikke var afgjort, og at der skulle ydes en ekstra indsats for at få det endelige overtag.

Afgørelsen faldt midtvejs i anden halvleg, hvor HC Midtjylland begyndte at vise tydelige tegn på træthed. Manglende kræfter og en undertalsperiode blev afgørende faktorer, der tippede kampen yderligere til FHK’s fordel. Denne svækkelse hos HC Midtjylland udnyttede Fredericia effektivt, og de øgede tempoet i deres angrebsspil.

Evgeni Pevnov cementerede Fredericias overtag ved at score til 25-19, hvilket skabte et komfortabelt hul ned til modstanderne. Dette mål blev et vendepunkt, hvor HC Midtjylland, svækket og under pres, mistede grebet om kampen, og Fredericia kunne begynde at spille mere frit og selvsikkert.

FHK holdt fast i føringen på trods af, at Gudmundur Gudmundsson benyttede muligheden for at bruge bredden i slutningen af kampen. Det ændrede ikke på, at FHK vandt i sikker stil med cifrene 32-25, hvor den helt store forskel på de to hold var Thorsten Fries, der fra hans indhop midtvejs i første halvleg og resten af kampen, diskede op med store redninger.

Forude for FHK venter dermed en pokalkvartfinale, men inden da står der både liga og Champions League på menuen. Det hele starter med en udekamp på næste fredag mod TTH Holstebro i Gråkjær Arena.