Efter en imponerende 4-2 sejr over Vendsyssel er stemningen høj hos FC Fredericia. Holdet har nu to sejre på stribe, og en af de afgørende spillere i denne succes er Asbjørn Bøndergaard, som har markeret sig med mål i begge kampe indtil videre.

Kampen startede med Vendsyssel, der lagde et stort pres på Fredericia. I det 7. minut kom Kasper Kusk tæt på at score, men hans skud ramte stolpen. FC Fredericia svarede igen i det 13. minut, hvor Gustav Marcussen fik en stor chance, men skød forbi mål. Kort før pausen, i det 33. minut, bragte Oscar Buch Fredericia foran 1-0 efter en returbold fra Agon Mucolli. Vendsyssel udlignede til 1-1 i det 43. minut med et flot mål af Lasse Steffensen.

I første halvlegs overtid scorede Oscar Buch igen for Fredericia og sendte dem til pause med en 2-1 føring. Vendsyssel kom hurtigt tilbage i anden halvleg, da Oskar Öhlenschlaeger udlignede til 2-2 efter kun fem minutters spil. Med 20 minutter tilbage af kampen, bragte Asbjørn Bøndergaard Fredericia foran igen med en hovedstødsscoring efter et indlæg fra Agon Mucolli. Seks minutter før tid sikrede Eskild Dall sejren ved at score til 4-2 fra en spids vinkel.

Efter kampen var Asbjørn Bøndergaard tydeligt tilfreds med holdets start på sæsonen. Med en strålende indsats i de første to kampe er han ikke bange for at vise sin begejstring.

– Det er klart, lige nu er det fantastisk, og jeg har scoret i begge kampe, og vi har vundet begge kampe. Det er det vigtigste, siger Bøndergaard med et stort smil.

At score mål tidligt i sæsonen har givet Bøndergaard en god følelse og selvtillid. For en angriber som ham er det essentielt at få banket mål i kassen.

– Det er dejligt at få prikket to ind i starten, så man får en god fornemmelse fra start, så man ved, der kommer lidt flere, forklarer han.

FC Fredericia har lagt stærkt ud med to sejre i de første to kampe, og Bøndergaard understreger betydningen af denne gode start.

– Det er optimalt at få to sejre i de to første kampe for at bide sig med i toppen, og så må vi se, hvordan det udfolder sig nu, siger han.

Holdet har vist styrke og evne til at finde vej til sejr, selv når de er under pres. Det skete især mod Vendsyssel, der særligt i første halvleg lagde et stort tryk på FC Fredericia.

– Vi var under pres i store dele af første halvleg. Vi fik en del omstillingsmuligheder, som vi ikke udnyttede for godt, men vi var farlige og lavede fire mål alligevel og vandt, fortæller Bøndergaard.

Mange nye spillere

FC Fredericia har oplevet nogle ændringer i truppen, og Bøndergaard indrømmer, at det har krævet tid at tilpasse sig.

– Der er mange nye, og for dem der har været her noget tid, skal man også lære nogle nye at kende, men det er en god gruppe, og det har været fint,”siger han.

Til trods for ændringerne i truppen har holdet formået at opretholde en stærk sammenhæng og præstere godt på banen. Bøndergaard er positiv omkring integrationen af de nye spillere og det arbejde, der er blevet lagt i at skabe en harmonisk gruppe.

– Det er nyt. Det er gået godt i starten i forhold til, hvad man kunne forvente, slutter Asbjørn Bøndergaard.

Med to sejre på kontoen og en velsmurt offensiv er FC Fredericia i en god position til at fortsætte deres jagt på succes i denne sæson. Holdets evne til at score mål, selv når de er under pres, og deres sammenhængskraft som gruppe, lover godt for de kommende kampe.

Asbjørn Bøndergaards præstationer i de første kampe har været en stor del af holdets succes. Et af FC Fredericias problemer i tidligere sæsoner har været at have en rigtig goalgetter i front, men det ser klubben ud til at have fundet i unge Bøndergaard, som er udlejet til FC Fredericia fra Superligaklubben Silkeborg.

Bøndergaard får muligheden for at score flere mål, når FC Fredericia på fredag møder Kolding på udebane.