FC Fredericia cementerede deres andenplads i NordicBet Ligaen, selvom spillet ikke flød hele kampen igennem. Det endte med en sejr på 3-2 mod FC Roskilde, som dermed stadig er noteret for nul point i denne sæson.

FC Fredericia gik ind til kampen mod FC Roskilde med ambitionen om at bygge videre på deres imponerende sæsonstart, der allerede havde resulteret i tre sejre på fire kampe. Cheftræner Michael Hansen valgte at foretage en enkelt ændring i startopstillingen for at optimere holdets chancer. Patrick Egelund, som ellers havde gjort en solid figur i de tidligere kampe, gled ud af startopstillingen, og i hans sted kom Daniel Kristjánsson ind. Denne justering signalerede en taktisk overvejelse fra trænerens side, som muligvis var tilpasset Roskildes styrker og svagheder.

FC Roskilde, som netop er rykket op i NordicBet Ligaen, har haft en udfordrende begyndelse på sæsonen. De første fire kampe har ikke givet det ønskede resultat, da holdet endnu ikke har formået at hente point. Med denne bevidsthed rejste Mikkel Thygesens mandskab til Fredericia fredag aften, velvidende at de stod over for en stærk modstander i form af et FC Fredericia-hold, der havde momentum på deres side. Kampen i Fredericia var derfor ikke bare en mulighed for Roskilde at bryde deres pointtørke, men også en test af deres evne til at matche et af ligaens formstærke hold.

Chokstart af FC Roskilde

FC Roskilde lod sig ikke mærke af deres svære start på sæsonen og gik uimponeret til værks fra første fløjt. Allerede efter otte minutter markerede de deres tilstedeværelse på banen med et mål, der kom som et chok for hjemmeholdet. Emil Nielsen steg til vejrs og fik hovedet på et præcist indlæg, som han sendte mod målet. FC Fredericias målmand, Valdemar Birksø, reagerede hurtigt og fik hånden på bolden, men det var ikke nok til at forhindre den i at krydse mållinjen. Med dette tidlige føringsmål sendte Roskilde et klart signal om, at de ikke var kommet til Fredericia for blot at forsvare sig, men var klar til at kæmpe for deres første point i sæsonen.

Roskilde nåede knap at fejre deres føring, før FC Fredericia slog tilbage og udlignede. Få minutter efter Emil Nielsens mål var hjemmeholdet igen med i kampen. William Madsen tog initiativet og førte bolden fremad gennem midtbanen, hvor han med en velovervejet aflevering fandt Agon Mucolli. Mucolli, der har været en afgørende spiller for Fredericia, tøvede ikke. 13 minutter inde i opgøret udnyttede han chancen med et præcist og følt spark med højrebenet, der sendte bolden i nettet og bragte balance i regnskabet.

FC Fredericia slog tilbage

Agon Mucolli fortsatte med at være en konstant trussel mod FC Roskildes forsvar efter sin udligning. Han var flere gange tæt på at bringe FC Fredericia yderligere foran, da han gentagne gange skabte chancer og udfordrede modstandernes defensiv med sin kreativitet og skarphed.

Men det var Gustav Marcussen, der skulle vise sig som næste målscorer. Efter 24 minutter fik Marcussen fat i bolden i en gunstig position og tog chancen med et venstrebensspark. Skuddet blev rettet af, hvilket gjorde det vanskeligt for Roskildes målmand at reagere, og bolden fandt vejen til nettet, hvilket bragte FC Fredericia foran 2-1.

Med blot fem minutter tilbage af første halvleg fortsatte FC Fredericia deres offensive dominans og fandt vej til måltavlen igen. Efter en velplaceret tværpasning, der elegant blev sendt på tværs af banen, fandt bolden vej til Daniel Kristjánsson. Kristjánsson viste køligt overblik, da han i feltet spillede bolden videre til Asbjørn Bøndergaard, som befandt sig i en gunstig position foran mål. Bøndergaard svigtede ikke, og med stor sikkerhed sendte han bolden i nettet til 3-1. Dette mål markerede hans femte scoring i denne sæsons NordicBet Liga, og cementerede hans status som Fredericias topscorer.

Fejl fik Roskilde ind i kampen

Syv minutter inde i anden halvleg blev kampen igen åbnet op, da FC Roskilde reducerede og bragte spændingen tilbage. Frederik Rieper, der ellers havde spillet solidt, begik en sjælden fejl, da han mistimede en aktion, hvilket gav Roskildes Aram Taranis en gylden mulighed. Taranis udnyttede friløberen til fulde og sendte bolden sikkert i mål til 3-2. Dette mål gav nyt liv til Roskilde, som nu begyndte at presse på for en udligning, mens Fredericia blev tvunget til at stramme op defensivt for at holde fast i deres føring.

Selvom Roskildes reducering skabte ny spænding i kampen, lod FC Fredericia sig ikke presse tilbage. De fortsatte med at spille offensivt og søge chancer, men samtidig begyndte der at snige sig fejl ind i deres spil. En af disse opstod efter 67 minutter, hvor et uprovokeret boldtab i egen forsvarszone gav Roskildes Roni Arabaci en oplagt mulighed for at udligne. Arabaci fik frit skud mod mål, men hans afslutning manglede præcision og gik over målrammen. Det var en stor advarsel til Fredericia, som måtte erkende, at kampen langt fra var afgjort, og at de skulle holde fokus for at sikre sejren.

Begge hold havde chancen for flere mål

Med syv minutter tilbage af kampen blev spændingen for alvor intensiveret, da FC Roskilde fik en gylden mulighed for at udligne. Mikkel Juhl modtog bolden i en favorabel position inde i feltet, hvor han fik frit skud mod mål. Det lignede en sikker scoring, men FC Fredericias målmand, Valdemar Birksø, havde andre planer. Birksø reagerede lynhurtigt og leverede en stor redning, der holdt bolden ude af nettet og bevarede Fredericias føring.

I kampens overtid var FC Fredericias Oscar Buch millimeter fra at lukke og slukke kampen definitivt. Efter et hurtigt angreb fandt Buch sig i en gunstig position og fyrede et skud af sted, der kunne have cementeret sejren. Roskildes målmand, Marco Brylov, viste dog stor klasse og reddede forsøget med en fremragende fodparade, der holdt spændingen i live til sidste fløjt. Brylovs redning ændrede dog ikke på kampens udfald, da FC Fredericia holdt fast i deres 3-2-føring og dermed sikrede sig endnu en sejr i NordicBet Ligaen, hvor holdet stadig er på andenpladsen.

Næste gang FC Fredericia skal i aktion er på onsdag, hvor der er topopgør på programmet, når OB venter på udebane.

Kampfakta

FC Fredericia – FC Roskilde 3-2 (3-1)
8 minutter: 0-1, Emil Nielsen
11 minutter: Agon Mucolli, 1-1
24 minutter: Gustav Marcussen, 2-1
39 minutter: Asbjørn Bøndergaard, 3-1
52 minutter: Aram Taranis