FC Fredericia sikrede sig en overbevisende sejr på 4-0 i pokalturneringens tredje runde mod traditionsklubben B1909. Med en disciplineret indsats fra start til slut formåede fredericianerne at dominere kampen og sikre sig videre avancement i turneringen.

FC Fredericia spillede onsdag aften på udebane mod B1909 i pokalturneringens 3. runde. Traditionsklubben fra Odense, der har hjemmebane i bydelen Vollsmose, havde tiltrukket omkring 300 entusiastiske tilskuere, som var mødt op for at støtte deres hold og opleve spændingen i dette intense pokalopgør.

Tidligere på ugen, tirsdag, blev der skrevet pokalhistorie, da Superliga-klubberne Lyngby og Vejle sensationelt blev sendt ud af turneringen. Men da FC Fredericia onsdag aften gæstede B1909, viste de ingen tegn på vaklen. Fredericianerne satte sig hurtigt på kampen og kom komfortabelt foran med 3-0 inden for de første 23 minutter. Patrick Egelund markerede sig som kampens første store profil med to hurtige mål, mens Oscar Buch udbyggede føringen til 3-0 efter blot 23 minutters spil.

Herefter begyndte det dog at blive tydeligt, at FC Fredericia manglede de tætte relationer og sammenhæng i spillet, som man normalt ville forvente. Holdet var sammensat af en blanding af spillere, dels på grund af skader, men også fordi flere nøglespillere var optaget af opgaver med diverse landshold. Dette betød, at kampen også gav debut til de nytilkomne spillere Moses Opondo og Adam Andersen, som begge fik deres første minutter i FC Fredericia-trøjen og dermed chancen for at vise sig frem.

Stillingen forblev 3-0 ved pausen, hvor tilskuerne benyttede lejligheden til at forsyne sig med saftige pølser direkte fra grillen og slukke tørsten med kolde drikke. På en lidt utraditionel måde blev øl serveret på flaske – naturligvis fra det lokale bryggeri Albani, som sig hør og bør, når man spiller fodbold i Odense. Denne detalje tilføjede en ekstra lokal stemning til aftenens pokalopgør.

Anden halvleg udviklede sig til lidt af en langgaber, da begge hold foretog en række udskiftninger, hvilket brød spillets rytme. FC Fredericia formåede ikke at holde det høje niveau fra første halvleg, og det gav B1909 flere muligheder for at reducere. Hjemmeholdet pressede på og kom flere gange tæt på en scoring, men FC Fredericias målmand, Valdemar Birksø, leverede en række flotte redninger, der holdt måltavlen urørt og sikrede, at gæsterne fortsat bevarede deres komfortable føring.

Med otte minutter tilbage af opgøret cementerede Patrick Egelund sin status som kampens helt, da han fuldendte sit hattrick med en sikker scoring, som blev kampens sidste mål. I slutminutterne forsøgte B1909 endnu engang at få bolden i nettet og var flere gange tæt på en reducering, men ind ville bolden ikke. Dermed sluttede kampen med en overbevisende sejr til FC Fredericia, der sikrede sig avancement til næste runde af pokalturneringen.

FC Fredericia kan nu se frem til en velfortjent kamppause frem til den 16. september, hvor de igen skal i aktion på hjemmebane mod Hobro i NordicBet Ligaen. Denne pause giver holdet mulighed for at restituere, få skadede spillere tilbage i form og styrke de taktiske relationer, inden de møder Hobro på hjemmebanen.