Kampen mellem Sønderjyske og Fredericia Håndboldklub bølgede frem og tilbage, men efter en hektisk afslutning, hvor begge hold havde svært ved at score, vandt FHK 30-29.

FHK stod torsdag aften over for en vigtig udekamp mod Sønderjyske, hvor de havde en opløftende nyhed med sig i form af flere spillere tilbage i truppen. Thorsten Fries, der har været ude de seneste kampe, var igen klar til at trække i målmandstrøjen, hvilket styrkede FHK’s defensiv markant. Derudover gjorde stregspiller Nikolaj A. Nielsen sin sæsondebut, hvilket gav holdet endnu et vigtigt våben i angrebet på stregen og bidrog til en større variation i spillet. Dog måtte FHK fortsat undvære profiler som Kasper Palmar og Sebastian Henneberg, der stadig er ude med skader.

FHK fik en fremragende start på udebane i Sydjysk Sparekasse Skansen, hvor de hurtigt satte sig på kampen. Efter de første ti minutter var stillingen 6-4 i gæsternes favør, hvilket især kunne tilskrives en stærk indsats fra Reinier Taboda. Taboda fortsatte de imponerende takter, han havde vist i den forrige kamp mod KIF Kolding, og hans præstation var en afgørende faktor i FHK’s tidlige føring. Hans skarpe afslutninger og sikre boldomgang satte Sønderjyske under pres fra kampens start, hvilket gav FHK en værdifuld fordel i opgøret.

Med et solidt forsvarsspil og en fokuseret indsats fra målmand Sebatsian Frandsen, formåede FHK at skabe flere kontrachancer, der også gav bonus på måltavlen. Spillet flød godt i begge ender, og FHK viste, at de havde intentioner om at dominere kampen fra begyndelsen.

FHK byggede videre på deres stærke start og udvidede føringen til 9-5 efter blot 14 minutter. Det lignede på dette tidspunkt, at gæsterne havde fuld kontrol over kampen, og at de kunne trække yderligere fra. Men efter den lovende indledning begyndte FHK at miste momentum, og spillet blev mere usikkert. Sønderjyske udnyttede hurtigt FHK’s fald i kadence og begyndte at hale ind på dem.

Sønderjyske kom tilbage

På bare ti minutter fik Sønderjyske kæmpet sig tilbage i kampen, og ved 24. minut var stillingen pludselig 14-14. Hjemmeholdet, støttet af deres trofaste fans i Sydjysk Sparekasse Skansen, fik blod på tanden og udnyttede FHK’s svage periode. Efter yderligere tre minutter, i kampens 27. minut, kom Sønderjyske for første gang i front med stillingen 16-15.

Trods den hårde periode, hvor FHK mistede deres komfortable føring, viste de mod slutningen af første halvleg, at de stadig havde kampgejst og vilje til at kæmpe sig tilbage. Med blot syv sekunder tilbage af første halvleg leverede Lasse Balstad en vigtig defensiv aktion, da han erobrede bolden i en kritisk situation. Hans hurtige reaktion gav FHK muligheden for en sidste kontraangreb, og Balstad sendte en præcis aflevering afsted til Anders Martinusen, som sprintede mod mål.

Martinusen viste kølighed foran målet og eksekverede sikkert, hvilket sikrede FHK en kneben føring på 18-17 ved pausen. Denne scoring lige før fløjtet lød var et psykologisk vigtigt moment for FHK, som kunne gå til pause med fornyet tro på, at de kunne vende kampens udvikling til deres fordel i anden halvleg.

Anden halvleg udviklede sig til en intens og jævnbyrdig affære, hvor ingen af holdene for alvor kunne trække fra. Sønderjyske fik en lille fordel efter 43 minutters spil, hvor de førte med 24-23, men FHK nægtede at give op og fortsatte med at kæmpe sig tilbage i kampen. De to hold skiftedes til at have momentum, og det blev hurtigt klart, at kampen ville blive afgjort på små marginaler.

Tæt til det sidste

Mod kampens afslutning formåede FHK at tage en afgørende føring på 30-28, da Fredrik Mossestad udnyttede muligheden til at score i et tomt mål. Den vigtige scoring sendte Mossestad direkte i armene på de entusiastiske FHK-fans fra HK Ultras, hvor han gik helt amok i jubel. Det var et øjeblik fyldt med eufori, som for en stund så ud til at sikre FHK sejren. Umiddelbart efter denne scoring tog Sønderjyske timeout med knap et minut tilbage på uret, i et sidste forsøg på at vende kampen.

Sønderjyske svarede hurtigt igen, da Tobias Olsen reducerede til 30-29, hvilket skabte drama til det allersidste minut. Med kun 21 sekunder tilbage af kampen tog FHK timeout for at lægge den sidste strategi og forsøge at bevare deres smalle føring. Da kampen gik ind i sine døende sekunder, fik Fredrik Mossestad endnu en chance for at lukke kampen med ti sekunder tilbage, men dommeren dømte en teknisk fejl på ham, hvilket gav Sønderjyske en sidste livline.

I stedet for at kunne fejre sejren måtte FHK nu holde vejret, da Sønderjyske fik chancen for at udligne i kampens sidste sekunder. Nicolaj Jørgensen fik bolden og havde muligheden for at sende kampen i overtid, men hans skud missede, og FHK kunne endelig ånde lettet op. Kampen sluttede med en nervepirrende sejr på 30-29 til FHK, som kunne rejse hjem med to vigtige point efter en intens og dramatisk afslutning.

Med sejren over Sønderjyske rykker FHK op på en fjerdepladsen. Holdet kan nu gå ind til deres næste opgave med fornyet selvtillid. Søndag venter endnu en spændende kamp, denne gang på hjemmebane i Middelfart Sparekasse Arena, hvor Nordsjælland kommer på besøg.