Ikke siden 2009 er et hold kommet så dårligt fra start i Champions League som FHK. Indsatsen mod Sporting, som vandt med 37-19, var et lavpunkt for klubben.

Én ting er at tabe – det kan ske for den nye dreng i klassen – men at tabe med 18 mål mod Sporting må ikke ske. Nuvel, Sporting var favoritter, men på den rette dag kunne FHK måske have budt dem op til dans.

FHK lavede bare elementære fejl, som ikke måtte forekomme på dette niveau, og derfor var nederlaget ikke et mål for stort. FHK er normalt ikke 18 mål dårligere end Sporting, men et nederlag på 4-6 mål havde været til at overkomme. Det er dét, forskellen burde være på en normal dag. Havde FHK ramt en ekstraordinær dag, samtidig med at Sporting ikke ramte niveau, kunne en overraskelse have været på tavlen, som når FHK har slået Aalborg i den hjemlige liga. Det skete bare ikke.

I stedet lavede FHK den ene fejl efter den anden. Stjerner som Anders Martinusen og Sebastian Henneberg var helt ved siden af sig selv, og der blev begået kaste-gribe-fejl, som ikke må ske på det niveau, som man må forvente, at FHK er på efterhånden.

En lignende start på Champions League er ikke set siden 2009, hvor det græske hold PAOK deltog. Med et nederlag på 37-28 til Dinamo Bucuresti og et på 37-19 til Sporting CP giver det en minusmålscore på 27. Så høj en minusmålscore efter to kampe er ikke set siden, at PAOK deltog og efter to kampe havde en minusmålscore på 29 efter et nederlag på 46-20 til Montpellier og et på 27-24 til Pick Szeged.

Se her vores karakterer til FHK-spillerne:

UB: Uden for bedømmelse
1: Dumpet
2: Mindre god præstation
3: Jævn præstation
4: God præstation
5: Fortrinlig præstation
6: Topklasse

Thorsten Fries (5 – Man of the Match): En af de få, der kunne være indsatsen bekendt. Forlod banen med en redningsprocent på 41 procent efter 35 minutter, da han udgik med en mindre skade i skulderen.

Sebastian Frandsen (1): En redning på 18 skud taler sit eget tydelige sprog. Det var ganske enkelt ikke godt nok.

Martin Bisgaard (2): To brændte chancer og et mål; det er set bedre af Bisgaard.

Frederik Jægerum (2): Brændte en kæmpechance, men scorede også en enkelt gang. Det kan Jægerum godt gøre bedre.

Reinier Taboada (2): Cubaneren var en af de få, der kunne komme frem til chancer mod Sportings forsvar, men var ikke særlig effektiv foran kassen med to mål på fire skud. Spillede ikke i anden halvleg.

Sebastian Henneberg (1): Kylede et straffekast direkte over, lavede uprovokerede fejl og brændte yderligere tre skud. Det var ikke godt nok.

Mads Kjeldgaard (1): Kjeldgaard satte heller ikke noget rigtigt sammen på banen. Brændte tre skud og blev pillet ud i starten af anden halvleg, hvor det ellers lignede tanken, at han skulle have en del spilletid for at blive spillet ind på holdet.

Arnor Vidarsson (3): Godt gåpåmod af den unge islænding. Lavede tre mål på fire forsøg, hvor særligt et af dem blev banket ind på en måde, der viser, at der er krummer i ham.

William Moberg (2): I afslutningsspillet er det okay med tre mål på fire skud, men antallet af tekniske fejl og et angrebsspil, der slet ikke flød, trækker gevaldigt ned.

Jonas Kruse (2): Heller ikke den unge Kruse kunne få spillet til at flyde.

Anders Martinusen (1): Virkede helt ved siden af sig selv efter brandkampen i søndags med ti mål. Lavede et mål på fem forsøg. Læg dertil tekniske fejl, som også kom.

Kasper Young (1): Brændte to skud og lavede nul mål, men lavede uprovokerede opspilsfejl, der ikke må forekomme.

Fredrik Mossestad (2): Fik puttet et enkelt mål ind på tre forsøg. Skarpheden manglede derfor.

Evgeni Pevnov (2): Tager man selve angrebsdelen, er det godkendt med to mål på to skud, men når forsvaret lukker 37 mål ind, og Pevnov er en del af midterblokken, er det ikke godt nok.

Lasse Balstad (3): Lavede fire mål på fem forsøg i angrebet, men forsvaret haltede, som det også var tilfældet for Pevnov.

Einar Olafsson (2): Usikker i ankomstfasen i angrebet og dækkede heller ikke særlig godt op.

Gudmundur Gudmundsson (1): Når ens hold bliver klædt af og taber med 37-19, så har træneren fejlet.