Torsdag klokken 18:45 går Fredericia Håndboldklub på banen mod Dinamo Bucuresti i deres første Champions League-kamp nogensinde. For AVISEN er det en begivenhed af historisk karakter, og derfor har vi valgt at sende en journalist til Bukarest for at bringe vores læsere helt tæt på begivenhederne.

I Polyvalent Hall går det løs tidligt torsdag aften 18:45 dansk tv. I alt kan 5.000 tilskuere være på plads i den store arena, men der er ingen forlydener om, hvor mange billetter, der er solgt til opgøret. Én ting er dog sikkert, kampen er historisk.

– Det er en historisk kamp for Fredericia Håndboldklub, og det er en stor ære for os at være til stede og dække begivenheden intensivt. Som et medie, der følger det fredericianske sportsunivers tæt, er det en selvfølge, at vi sender en journalist til Bukarest. Vores læsere fortjener den bedste dækning, og derfor er vi på stedet, siger Andreas Andreassen, ansvarshsvende chefredaktør for AVISEN.

Forberedelser til dækningen

Da det stod klart, at FHK deltager i Champions League og lodtrækningen til gruppespillet havde fundet sted, tog Andreassen fat i hovedaktøreren for at få mulighederne at vide, for at dække det bedst muligt.

– Vi tog allerede for lang tid siden kontakt til EHF (European Handball Federation) for at høre om de forskellige regler, de har for medier til Champions League-kampe. Det var vigtigt for os at sikre, at vi kunne tilbyde den mest omfattende og nøjagtige dækning af hele den her Champions League-kampagne, siger Andreas Andreassen.

For dansk tv er det Danmarks Radio, som har rettighederne til til at vise Champions League. De viser dog ikke alle de danske kampe. I denne runde er valget faldet på, at FHK’s kamp ikke vises.

– Vi ved, at kampen ikke bliver transmitteret direkte på dansk tv, men kun kan følges via en livestream, som kræver betaling. Derfor har vi valgt at være på pletten og liveopdatere fra kampen i tekstformat – helt gratis for vores læsere. Det er en del af vores DNA som medie, siger Andreassen.

Enestående mulighed for Fredericia og AVISEN

Andreas Andreassen mener, at kampen mod Dinamo Bucuresti giver en unik mulighed for både Fredericia Håndboldklub og AVISEN:

– Det er ikke bare en stor dag for Fredericia Håndboldklub, men også for os som medie. Vi har fulgt klubbens rejse gennem mange år, og at de nu er i Champions League er et stort skridt. Vi ønsker at give vores læsere en følelse af at være en del af denne rejse, fortæller Andreassen.

Han understreger, at beslutningen om at sende en journalist til Bukarest afspejler AVISENs forpligtelse til at være tæt på de begivenheder, der betyder noget for vores læsere.

– Vi prioriterer altid, hvad der er vigtigst for vores publikum, og vi mener, at denne kamp er en begivenhed, som vil blive husket i mange år fremover. Det er vigtigt for os at være dér, hvor tingene sker, siger Andreas Andreassen og fortsætter:

– Vi er dedikerede til at levere høj kvalitetsindhold til vores læsere, og derfor har vi valgt at investere i at være fysisk til stede i Bukarest.

Gratis dækning – en del af vores DNA

En del af AVISENs dækning vil inkludere løbende tekstopdateringer fra kampen, der vil være tilgængelige for alle vores læsere.

– Al vores dækning før, under og efter kampen naturligvis, vil som altid, være gratis for vores læsere, slutter Andreas Andreassen.