Dommer Nanna Andersen kom i stor fokus, da Kolding vandt sæsonens første kamp mod FC Fredericia med 1-0. Dommeren kom undervejs i fokus to gange, da FC Fredericia følte sig snydt for to straffespark.

Fredag aften var der lagt op til et spændende lokalopgør på Autocentralen Park i Kolding, hvor hjemmeholdet Kolding tog imod gæsterne fra FC Fredericia. Kolding havde indtil videre haft en noget blandet sæsonstart, idet de i de første to kampe ikke havde formået at finde vej til netmaskerne. Til gengæld havde de også formået at holde modstanderne fra at score.

På den anden side af banen stod Fredericia med en helt anden formkurve. Holdet havde været offensivt sprudlende og havde scoret imponerende syv mål i de første to kampe, men samtidig havde deres forsvar vist sig sårbart ved at tillade tre mål imod sig. Dermed var det et opgør mellem to hold med vidt forskellige udfordringer og styrker, der mødtes denne fredag aften.

For Kolding virkede det derfor logisk at foretage ændringer i angrebet for at forbedre deres offensive effektivitet. Den nye angriber, Sterling Yatéke, fik sin debut fra startopstillingen, hvilket gav håb om at bryde måltørken. Samtidig var Paul Ngongo tilbage i startopstillingen efter at have afsonet en karantæne, hvilket yderligere styrkede Koldings offensive muligheder. Disse ændringer signalerede en offensiv satsning fra Koldings side, der tydeligt ønskede at ændre deres scoringsproblemer fra de første kampe.

FC Fredericia havde ikke sportslige grunde til at foretage ændringer i deres startopstilling, men var tvunget til en enkelt justering på grund af skader. Oscar Buch havde endnu ikke overvundet den lårskade, han pådrog sig i den seneste kamp mod Vendsyssel, og måtte derfor sidde over. Denne situation åbnede op for, at den islandske spiller Daniel Kristjansson kunne træde ind på banen fra start. Som følge af denne ændring rykkede Jakob Jessen ud på kanten, hvilket gav plads til Kristjansson på venstre back. Dette var den eneste ændring i Fredericias ellers succesfulde opstilling.

Låst affære

Kampen startede med en meget fastlåst og taktisk tilgang fra begge holds side, hvor ingen af dem formåede at skabe de store chancer i åbent spil. De få gange, der opstod spænding, var når Kolding fik tildelt hjørnespark. Ved disse lejligheder viste Kolding sig farlige, idet de udnyttede deres fysiske styrke og højde til at true Fredericias forsvar. Koldings evne til at skabe uro i modstanderens felt på dødbolde var tydelig, og her kunne FC Fredericia ikke helt følge med. Dette gjorde hjørnesparkene til et af Koldings primære våben i den ellers låste kamp.

Omkring en halv time inde i kampen kom kampens kvindelige dommer, Nanna Andersen, i fokus. En situation i feltet, hvor Kristjansson blev nedlagt, skabte stor debat. Fredericia-spillerne appellerede kraftigt for et straffespark, men fløjten forblev tavs, hvilket førte til stor frustration blandt FC Fredericias spillere og trænerstab. Denne kontroversielle beslutning satte et præg på kampens videre forløb og skabte en anspændt atmosfære både på og uden for banen.

Med ti minutter tilbage af første halvleg opstod kampens hidtil største chance, og ikke overraskende kom den efter et hjørnespark til Kolding. Et præcist indlæg blev sendt ind i panden på Sterling Yatéke, som havde positioneret sig perfekt i feltet. Den høje angriber fik et kraftfuldt hovedstød på bolden, men desværre for Kolding ramte hans forsøg træværket med et brag. Denne nærgående mulighed illustrerede endnu en gang Koldings farlighed på dødbolde og holdt spændingen i live, inden holdene gik til pause.

Så kom målet

Mere skete der ikke i første halvleg, hvorfor stillingen ved pausen var 0-0. Men fra anden halvlegs start ændrede tingene sig hurtigt. Kolding benyttede pausen til at skifte Yatéke ud, da han formentlig ikke kunne holde til en hel kamp. Ind kom Christoffer Palm, og han skulle hurtigt vise sit værd.

Allerede fra anden halvlegs begyndelse fik Palm en afgørende rolle. FC Fredericias Frederik Rieper lavede en opspilsfejl, der efterlod Fredericia sårbare i en omstilling. Abdoulie Njai udnyttede fejlen og sendte en præcis bold ind i feltet til Palm, der køligt sendte bolden i nettet. Med dette mål bragte Kolding sig foran 1-0, hvilket satte tonen for resten af halvlegen.

Der kom løbende reaktioner fra FC Fredericias bænk, hvor trænerteamet forsøgte at ændre kampens dynamik med flere udskiftninger og taktiske justeringer. Deres indsats bar næsten frugt efter 69 minutter, da FC Fredericia fik en gylden mulighed for at udligne. Agon Mucolli, som havde været forholdsvis anonym det meste af kampen, modtog bolden i feltet og fyrede et kraftfuldt skud af sted mod mål. Bolden så ud til at være på vej i nettet, da Koldings keeper, Lennart Moser, blev fanget på det forkerte ben og ikke havde nogen chance for at redde bolden lige som bolden var ved at krydse målstregen, dukkede Abdoulie Njai op i sidste øjeblik og reddede bolden på stregen.

Få minutter senere var Kolding tæt på at udbygge deres føring til 2-0, og det var igen Christoffer Palm, der var tæt på at blive dobbelt målscorer. Endnu en opspilsfejl fra FC Fredericia gav Kolding en gylden mulighed. Palm modtog bolden i feltet i en fri position, og det lignede, at han skulle sende bolden i nettet for anden gang i kampen.

Men FC Fredericias målmand, Mattias Lamhauge, stod i vejen for Koldings jubel. Med en stor redning kastede han sig mod Palms afslutning og fik afværget forsøget med en imponerende parade. Denne aktion fra Lamhauge holdt spændingen i kampen intakt og viste, at Fredericia stadig havde fight tilbage, trods deres defensive fejl.

Dommeren i fokus, igen

Dramatikken forblev intakt helt frem til slutningen af kampen. Med kun et minut tilbage af den ordinære spilletid blev indskiftede Patrick Egelund nedlagt i Koldings straffesparksfelt. Denne situation udløste et kæmpe drama på banen, da FC Fredericia-spillerne var i oprør over den manglende kendelse fra dommeren.

Frustrationerne kogte over, og i tumulten blev der uddelt to gule kort til FC Fredericia-spillere. Jeppe Brinch, der var på banen, modtog det ene gule kort for sin protest mod dommeren, mens Jeppe Kudsk, der allerede var blevet udskiftet, modtog det andet gule kort for sine voldsomme reaktioner fra sidelinjen.

Denne hektiske afslutning på kampen skabte en intens atmosfære, hvor begge hold kæmpede desperat for at opnå deres mål. På trods af FC Fredericias vedvarende pres og de dramatiske hændelser i de døende minutter, formåede Kolding at holde stand.

Kampen endte med en smal sejr til Kolding, der kunne glæde sig over tre vigtige point og en forbedret offensiv præstation, mens FC Fredericia måtte tage hjem med skuffelsen over de spildte muligheder og den kontroversielle afslutning.

Kampfakta

Kolding IF – FC Fredericia 1-0 (0-0)
46 minutter: 1-0, Christoffer Palm

Tilskuertal: 2.516 tilskuere