Fredericia Håndboldklub gjorde det rigtig flot i den afsluttede sæson, hvor det blev til DM-sølv, men faktisk kan man tillade sig at have større forventninger til holdet til næste sæson.
Til denne sæson havde FHK opgraderet holdet på særligt tre positioner, og det viste sig at blive afgørende for det, som FHK præsterede.
To gange Sebastian, Frandsen og Henneberg, blev hentet til klubben, og det samme blev Evgeni Pevnov. Dertil kom det, at FHK også havde hentet Jonas Langerhuus og Fredrik Mossestad. Langerhuus’ ophold blev spoleret af skader, der endte med et karrierestop, mens Mossestad ikke spillede en så fremtrædende rolle, omend nordmanden viste, at man ved, hvad man får med ham på banen: Nemlig en 100 procent professionel indsats og en høj scoringsprocent på 77,6 procent.
De tre førnævnte, Frandsen, Henneberg og Pevnov, har bare haft så stort et impact på FHK, at Mossestads stabilitet blegner i forhold til det. Sebastian Frandsen med hans absurd høje topniveau i målet, hvor han er en smilende dræber for modstanderne. Med en samlet redningsprocent på 33,2 procent ender han som sæsonens næstbedste keeper i ligaen, kun overgået af Niklas Landin.
Sebastian Henneberg lignede et godt stykke inde i sæsonen en spiller, som ikke var den store forstærkning af FHK-mandskabet. I korridorerne begyndte man at tale om hans skadeshistorik med to korsbåndsskader inden for kort tid, om de havde haft indflydelse, og om det derfor var et fejlsats af FHK at hente Henneberg fra nordmakedonsk håndbold. Nu kan det slås fast med syvtommersøm, at det ikke var en fejl at hente Sebastian Henneberg.
Før sæsonen beskrev kilder, der selv har spillet på topniveau i ligaen, Henneberg som en spiller, der ville være blandt ligaens bedste, hvis han undgik skader. De pågældende kilder fik ret. Efter landsholdspausen i januar, hvor Henneberg i efteråret ved flere lejligheder var småskadet, var bagspilleren som forvandlet. På næsten egen hånd kunne han vinde en håndboldkamp, og han viste sig som en bagspiller, der både kunne iscenesætte medspillerne, men også med sin store fysik og højde selv være målfarlig, og tilmed dække godt op. På en sæson, hvor Henneberg ikke præsterede på særligt højt niveau i den første halvdel af sæsonen, nåede han alligevel op på 101 mål. Til sammenligning er det flere kasser end Aalborgs slovenske stjerne, Aleks Vlah, der lavede 100 mål.
Evgeni Pevnov blev hentet til FHK som en bundrutineret tysk stregspiller med stor erfaring fra Bundesligaen. Alt, Pevnov har bidraget med, kan ikke aflæses i tal, men i alt fik den populære tysker netmaskerne til at blafre 88 gange på 113 skud. En markant fremgang i forhold til andre sæsoner, men forsvarsmæssigt har Pevnov også været en kæmpe gevinst, og ikke mindst uden for banen og til træning har han været med til at højne niveauet.
Martinusen kan få luft
På samme måde til næste sæson kommer der spillere, som vil løfte FHK’s niveau, hvis man sammenligner med afgangene. Den mest markante forskel fra den afsluttede sæson og den kommende vil blive på højre back, hvor FHK får tilgang af det svenske stortalent Kasper Palmer, der for nylig fik debut på det svenske A-landshold. Dermed kan Martinusen blive aflastet, og formentlig komme til at stå endnu skarpere. Højre back er en position, hvor Sverige står stærkt med profiler som Albin Lagergren og Lukas Sandel, og det er derfor et kvalitetsstempel, at Palmer er inde i varmen til det svenske landshold. I forhold til denne sæson, hvor Kasper Young som højre fløj har været det eneste reelle alternativ til Martinusen, er tilgangen af Kasper Palmer en stor opgradering.
Som playmaker får FHK tilgang af en anden svensker, nemlig William Moberg. Igennem flere sæsoner har hans stats været blandt de bedste i den svenske liga, og han går direkte ind og afløser Kristian Stoklund, hvilket er en klar opgradering. Især på det parameter, at Gudmundur Gudmundsson i det sidste halve års tid nærmest ikke brugte Stoklund, selvom han var til rådighed.
Det samme er tilfældet med franskmanden James Junior Scott, der trods han var i forfatning til at spille, nærmest heller ikke blev benyttet, medmindre en kamp var afgjort, hvor han kunne få fem minutter hér og dér. Det selvom folk udefra mente, at Scott havde noget at bidrage med med hans eksplosive spillestil. I stedet for Scott har FHK hentet islandske Arnór Viðarsson, der skal ses som en udviklingsspiller, men med Gudmundssons kendskab til håndbold i hans hjemland, er det formentlig en spiller, som på sigt godt kan tillade sig at have forventninger.
Dermed ser FHK’s, i forvejen stærke trup der hentede DM-sølv, ud til at blive endnu bedre til næste sæson.